FOTO: Radnici na gradilištu višespratnice na Rotkvariji bez zaštitne opreme i na skeli bez ograde

Inspekcija rada podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv firme "Granit line" zbog radova na gradilištu u Masarikovoj ulici, gde su radnici radili u nebezbednim uslovima, bez zaštitne opreme, saznaje 021.
FOTO: Radnici na gradilištu višespratnice na Rotkvariji bez zaštitne opreme i na skeli bez ograde
Foto: 021.rs (ilustracija)
Inspekcija rada je na teren izašla nakon prijave 021, koji je došao u posed fotografija i snimaka koji prikazuju radnike u poslu, ali bez bilo kakve zaštitne opreme. Podsećamo da je početkom marta ove godine, na istom gradilištu, poginuo inženjer građevinarstva S. V. (30).
 
Na uglu Masarikove i Hilandarske ulice, investitor "Wolf invest" diže višespratnicu. Radove trenutno izvodi firma "Granit line" sa svojim građevincima. U inspekciji rada kažu za 021 da su ove godine na tom gradilištu izvedena čak tri inspekcijska nadzora, poslednji nakon dostavljanja dokaza da se ne primenjuju adekvatne mere za bezbedan rad, u skladu sa Zakonom o bezbednosti na radu i sa Zakonom o radu.
 
Foto: Z. Š.
 
Inspekcija je zaključila da su svi zaposleni prijavljeni i ne rade na crno, ali da su dvojica radnika radila bez sredstava i opreme za ličnu zaštitu na radu, iako im je firma obezbedila opremu. Takođe, "Granit line" je postavio skelu bez ograde, na kojoj su radnici radili.
 
"Zbog toga je izrečena mera zabrane njihovog raspoređivanja na rad dok se ne obezbedi da koriste odgovarajuća sredstva i opremu za zaštitu na radu koju su dobili na korišćenje od poslodavca. Na skeli na kojoj su zaposleni radili nije postavljena adekvatna zaštitna ograda, zbog čega je poslodavcu zabranjena upotreba skele dok se na njoj ne sprovedu propisane mere za bezbedan rad. Ostale mere za bezbedan i zdrav rad zaposlenih na gradilištu su sprovedene", navode za naš portal u novosadskoj inspekciji rada.
 
Inspekcija će, zbog svega navedenog, iskoristiti mogućnost iniciranja prekršajnog postupka protiv poslodavca.
 
 
Podsetimo, S.V. je poginuo na istom gradilištu u martu, kada je pao sa 20 metara u pokušaju da dogura elektro-dizalicu do ivice objekta. U inspekciji rada tada su za 021 rekli da nije sasvim jasno šta je tačno inženjer radio na takvim visinama i na fizičkim poslovima. Tu priču čitajte OVDE.
  • /

    14.09.2019 11:22
    /
    @Inspektor
    pa posaljite onda kolegu iz gradjevinske inspekcije da pogleda
    pa onda posaljite kolegu iz inspekcije rada

    posto ste vi verovatno neki inspektor u obrazovanju
  • Djanki

    14.09.2019 09:55
    Inspektor
    Inspektore ti si kvalifikovan,ali ne radiš svoj posao kako treba.
  • @@Skelodžija

    14.09.2019 09:49
    To je ta izmena plana
    Ta je taj najefikasniji kriminal olovkom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti