FOTO: Novi Sad nabavlja još novogodišnje rasvete, spremljeno 20 miliona dinara

Novogodišnja rasveta u Novom Sadu biće kupljena i ove godine s obzirom na to da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala nabavku opreme za "svečano novogodišnje osvetljenje".
FOTO: Novi Sad nabavlja još novogodišnje rasvete, spremljeno 20 miliona dinara
Foto: 021.rs
Kako se može videti u planu javnih nabavki Uprave, vrednost ove javne nabavke je oko 20 miliona dinara sa uračunatim porezom, što je iznos koji je i prošle godine bio izdvojen za novogodišnje ukrase u Novom Sadu.
 
U dokumentaciji se navodi da je počela izrada dopune projekta svečanog dekorativnog novogodišnjeg osvetljenja. Novo dekorativno osvetljenje je u skladu sa karakterom grada, postojećim saobraćajnicama, kao i visini objekata na lokacijama gde će ukrasi biti postavljeni.
 
Ukrasi će biti postavljeni u centru grada, odnosno u Zmaj Jovinoj, Trgu slobode, Trgu republike, Ulici kralja Aleksandra, ali i na Bulevaru oslobođenja, u kompleksu Dečije bolnice, kao i na Petrovaradinskoj tvrđavi
 
Uprava je već definisala kakve ukrase želi, a naveden je i proizvođač, pa će tako šanse da dobiju tender, kao i prethodnih godina, imati one kompanije koji distrubuiraju novogodišnje osvetljenje kompanija "Ido light" i "Blachere illuminations".  Protekle dve godine tender za ovu javnu nabavku dobija kompanija "Somborelektro", koja bude jedini ponuđač.
 
Kroz tender se nabavlja više do 100 komada svetlosnih lančanica koje će imati različitu namenu na nekoliko lokacija, 16 dekorativnih motiva za montažu na kandelabrima na Trgu slobode, 3D dekorativna figura, 153 komada svetlosne dekorativne lančanice motiva "ledenica", dekorativni motiv šume, Deda Mraza, ali i dekorativni motiv figure "OPENS", simbola Omladinske prestonice Evrope, što je Novi Sad u godini koju će 31. decembra ispratiti. 
 
Kako izgledaju neki od znakova možete da pogledate u galeriji: 
 
  
 
Kompanija sa kojom Gradska uprava zaključi ugovor imaće 30 kalendarskih dana da dostavi ukrase, dok je garantni rok za proizvode minimum tri godine. Rok za podnošenje ponuda je 14. oktobar. 
 
Inače, Grad je za ovu godinu izdvojio 12,2 miliona dinara za montažu i demontažu ukrasa. Od početka godine za demontažu prošlogodišnjih potrošeno je 4,5 miliona.
  • lanceMi

    19.09.2019 12:49
    keep light
  • Sale NS

    18.09.2019 20:21
    Тако је!
    Да Београд сија још од октобра а ми ништа!?
  • Salamander

    18.09.2019 16:56
    A Lekari?
    To je godišnja plata za 5 specijalista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti