Besplatno psihološko savetovalište za samohrane roditelje i decu od subote u DKC

Jesenji program Besplatnog psihološkog savetovališta za samohrane roditelje i savetovališta za decu počeće u subotu, 21. septembra u Dečijem kulturnom centru, u Ive Lole Ribara 6.
Besplatno psihološko savetovalište za samohrane roditelje i decu od subote u DKC
Foto: Pixabay
Takođe, DKC organizuje i savetovalište za decu. Ova inicijativa postoji od 2011. godine i predstavlja rezultat projekata Psihološkog savetovališta za decu razvedenih roditelja "A gde sam tu ja?" i Savetovališta za samohrane roditelje.
 
Besplatno savetovalište i psihološka podrška samohranim roditeljima se sastoji od savetodavnog rada sa samohranim roditeljima i paralelnog grupnog (po potrebi i individualnog) rada sa njihovom decom. Ovim je omogućeno i deci i roditeljima da se efikasnije suoče sa situacijom razvoda, rastave ili gubitka jednog roditelja i nauče da se uspešno prilagode na novu životnu okolnost.
 
Rad sa roditeljima
 
Samohrani roditelji imaju mogućnost da zakažu besplatno individualno savetovanje sa psihologom (rad na definisanju odnosa roditelj-dete, definisanje i utvrđivanje trenutnih problema sa kojima se roditelj suočava i definisanje koraka za njihovo prevazilaženje, rad na asertivnosti i osnaživanju samohranih roditelja...).
 
Rad sa decom
 
Radionice su namenjene deci uzrasta od sedam do 15 godina. Deca se putem interaktivnog radioničarskog rada uz psihološku podršku i pomoć osnažuju u prevladavanju poteškoća sa kojim se suočavaju u ovom osetljivom životnom periodu. Obrađuju se teme usmerene na osnaživanje kapaciteta dece i razvijanje emocionalnih veština i mehanizama prevladavanja teškoća. 
 
Pored radioničarskog rada, odvijaju se i grupna psihološka savetovanja u cilju normalizacije, pružanja podrške i formiranja sigurnog prostora gde deca mogu da iznesu svoje probleme i sumnje bez osude i straha. Neke od tema koje se obrađuju su: prepoznavanje i razumevanje osećanja koja se javljaju u životnoj situaciji u kojoj su se našli (razvod roditelja, promena mesta prebivališta, odlasci kod drugog roditelja i sl.), utvrđivanje identiteta i samosvesti kod deteta (bezuslovno prihvatanje), aktivno slušanje, rad na odnosu sa roditeljima, trenutni problemi i poteškoće sa kojima se suočavaju u porodici, školi i uopšte okruženju... 
 
Savetovalište i radionice vodi tim stručnjaka (psiholozi i dečiji psihoterapeut), sa radnim iskustvom u obrazovanju i socijalnoj zaštiti.
 
Prijave za radionice i savetovalište su obavezne. Broj polaznika je ograničen. Prijave su moguće preko Fejsbuk stranice ili sms-om na broj telefona 069/633 096. Prijave će se prijavljviati do oktobra.
 
Radionice će se održavati do decembra, svake subote od 18 do 19:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti