Milan Mumin među kandidatima za Oktobarsku nagradu Novog Sada

Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju pristiglo je devet predloga za kandidate za dodelu Oktobarske nagrade za 2019. godinu.
Milan Mumin među kandidatima za Oktobarsku nagradu Novog Sada
Foto: 021.rs
Među predloženim kandidatima su umetnik i muzičar Milan Mumin, reditelj, autor i pisac Milan Belegišanin, profesor dr Ilija Kovačević, Veliki narodni orkestar AKUDUNS "Sonja Marinković", Vladimir Vrgović, Kaćke novine, predsednik Udruženja veterana Fudbalskog kluba "Vojvodina" Novi Sad Vasa Pušibrk, Udruženje NVO "Trandafili" i dramski umetnik Ibro Sakić.
 
Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. 
  • Xtc

    23.09.2019 12:32
    Degradacija
    Sramotno je da se za Oktobarsku nagradu u istom košu nadju ugledni profesor dr Ilija Kovačević (o čijoj ekstremnoj stručnosti, delima, plemenitosti, ljudskosti studenti FTN decenijama govore) i rijaliti zvezde, njujorški taksisti i marginalni lokalni muzičari kao što je Milan Mumin!??? Koji su kriterijumi, dela više ne govore? Žalosno, i govori o apsolutnom potonuću i degradaciji našeg društva. Da li se taksista sam nominovao za nagradu i je l to para vrti gde burgija neće. Žalosno Novi Sade!
  • Novica

    21.09.2019 15:48
    Radikalske nagrade. Xaxaxaxaxaxa...
    Moze li neka plaketa BIA ili tako nesto?
  • Clan biblioteke

    21.09.2019 15:28
    Odbij kandidaturu !
    Milane, ako deliss elementarne gradjanske vrednosti o kojima govori tvoja muzika, onda nemoj da prihvatass nominaciju i nagradu od ovih korumpiranih i nepismenih fassista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti