SzS organizuje tribinu "Sačuvajmo Limanski park" na ulazu u park

Savez za Srbiju organizuje tribinu "Zaustavimo ekocid - sačuvajmo Limanski park" u subotu, 21. septembra, u 18 časova.
SzS organizuje tribinu "Sačuvajmo Limanski park" na ulazu u park
Foto: 021.rs

Kako najavljuju, razgovor sa građanima biće kod ulaza u park na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta. 

Na tribini će govoriti univerzitetska profesorka dr Mirjana Miloradov, doktorantkinja Ivana Krtolica i novinarka Ivana Stojanović.

Skupština grada donela je u utorak odluku da se krene sa izradom plana detaljne regulacije Limanskog parka, a prethodnih meseci organizovan je niz protesta i peticija građana zbog  seče drveća ne samo na Limanu, nego i u drugim delovima Novog Sada.

Mada se u predlogu plana Limanskog parka ne navodi šta se planira, za očekivati je da će se oslanjati na ranije doneti plan Limana kojim se predviđa da u parku nikne poslastičarnica od više stotina kvadrata i da se dodaju drugi sadržaji, pored postojećeg dečijeg igrališta i skejt parka. To je potvrdio i zamenik gradonačelnika Srđan Kružević, koji je rekao da plan, koji će ići na javni uvid, predviđa gradnju adrenalin parka, uređenje skejt parka, rušenje postojećih baraka na površini od 1.000 kvadrata i na njihovom mestu izgradnju objekta od 300 kvadrata za potrebe Gradskog zelenila, koje održava park, kao i izgradnju poslastičarnice od 300 kvadrata.

Dodajmo i da su prethodnih meseci Limanci postavljali i pitanja o legalnosti radova na gradnji basket terena, zip lajna i drugih sadržaja u parku, jer nije postojao važeći regulacioni plan.

  • Balzakiva

    21.09.2019 13:14
    Zaustavite se
    Zivim u Balzakivoj id 1976. godine, kada je sve bilo pod peskom... nikao je lep park, oaza mira i pluca ovog dela grada... kad se krenulo sa "popravkama" i "ulepsavanjem", park je osakacen, zabehatonisan, ogoleo... manite se objekata za "Zelenilo", ppslasticarnica i čuda... samo nove sadnice i redovno odrzavanje, i nista drugo!!!
  • Svetlana NS

    21.09.2019 10:52
    Parkovi su duša grada
    Park sve više liči na livadu, a moćnici žele da ovo parče Limana iskoriste za gradnju. Zato park moraju odbraniti Novosađani i odmah početi akciju sađenja drveća u njemu. I Dunavski park su aždaje načele. Nedajmo parkove!
  • Stari

    21.09.2019 08:02
    Lisac
    Kružević... A joj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti