Protest SzS u Novom Sadu zbog "urbanističkih planova i uništavanja zelenila"

Stranke okupljene u Savezu za Srbiju organizovale su u Novom Sadu protestno okupljanje zbog urbanističkih planova kojima se, kako su naveli, uništava zelenilo u gradu i privatnicima omogućava da zarade gradnjom višespratnica i asfaltiranjem.

Stotinak ljudi okupilo se u Limanskom parku gde je planirana izgradnja ugostiteljskog objekta i saobraćajnice.

Iz Saveza za Srbiju poručuju da se oštro protive odluci Skupštine grada o izradi novog regulacionog plana parka, koji će omogućiti podizanje objekata u tom delu Limana. Pre dva meseca pokrenuli su i peticiju protiv devastacije Limanskog parka, a upozoravaju da je Novi Sad daleko ispod evropskog proseka po pokrivenosti parkovima.

Dodaju i da gradska vlast intenzivnu izgradnju na uštrb zelenih površina predstavlja kao razvoj, ali da je to zapravo bogaćenje pojedinaca na račun svih građana.

  • xx

    22.09.2019 18:49
    Raspali Auto Moto Savez na Limanu ima vise zaposlenih nego ova skupina vegunjara koja nije ni u stanju da smisli bolji slogan za svoju akciju.
  • Miroslav

    22.09.2019 12:38
    Miroslav
    Bravo lolika sve si rekla tačno. Ja sam živeo u staroj kući nisam imao para daje adaptiram grajanje na struju ma opšti horor. I jednog lepog dana pokuca investitor iz bosne i dami 4 stana i lokal za moju parcelu. Sada živim i više nego odlično decu sam obezbedio sebe i lepu kiriju uzimam. Da nije došao investitor ja nebi kupio stanove deci odakle kao većini građana. Tako da nepostoi čovek koi bi isto uradio isto za porodicu. A što se drva i zelenila tiče ima dovoljno a ako je nekome malo ima parkove ili neka ide na frušku goru pa nek šeta. Ovakvim trgovinama mnoge porodice su se spasile bede ovo pišem iz srca nisam ničiji simpatizer ovde se kralo uvek i krašće se takav nam je mentalitet samo treba gledati dase snađeš ako možeš. Svima veliki pozdrav.
  • :)

    22.09.2019 11:10
    @Observer
    “...Postavlja se pitanje, ko je u stvari birao “poziciju”, ako konstantno radi protiv svojih gradjana?”

    Судећи по ставу грађана, “градску” власт је изабрала градска периферија с околним насељима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti