FOTO: Novosadska Kritična masa se provozala Novim Sadom

Više stotina Novosađana provozalo se ulicama grada, u okviru tradicionalne vožnje biciklista pod nazivom "Kritična masa", a povodom Evropske nedelje mobilnosti.
Biciklisti su u vožnju krenuli iz Limanskog parka, potom su prošli kroz Ulicu Narodnog fronta, Fruškogorsku, Bulevar despota Stefana, Balzakovu, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futošku, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovsku, Maksima Gorkog, sa završetkom na platou ispred Spensa.
 
Na kraju vožnje je organizovana diskusija sa predstavnicima institucija na temu "Biciklisti pitaju grad", gde su građani mogli da postave različita pitanja. 
 
Ove godine u fokusu Evropske nedelje mobilnosti su pešaci, pa oni koji ne voze bicikli, mogli su da hodaju. Danas je obeležen i Svetski dan bez automobila. 
 
Tokom diskusije, predstavnici policije su najavili da će sledeće godine zbog ovogodišnjih nezgoda u fokusu biti biciklisti. 
 
Takođe je rečeno da biciklisti ukoliko imaju predloge za izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, mogu da ih pošalju Odeljenju saobraćajne policije, budući da MUP radi na izmenama zakona. 
 
Naredna vožnja biće naknadno najavljena. 
  • Pešak

    23.09.2019 09:31
    Ima raznih
    Biciklisti umeju da se ponasaju bezobzirno prema pešacima, voze kao Sandra Bulok u " Brzini" - nema zaustavljanja, ni pardona, kao da ne smeju da prikoče... skoro me je jedna gospođa na biciklu gadno opsovala jer sam za trenutak kročila na "njihovu" stazu na autobuskom stajalistu...
  • Vlada

    23.09.2019 08:40
    @100% Таксиста

    A kako se vi taksisti ponašate to svi vide.
  • Nebojsha

    23.09.2019 08:34
    Nije vazno cime ucestvujemo u saobracaju, vec na koji nacin. Nisu problem biciklisti zato sto voze bicikle, nego sto su neki od njih bahati, neoprezni, ili ne znaju saobracajne propise, ali to vazi i za vozace motornih vozila i za pesake. Da saobracajna policija radi svoj posao, umesto sto prave sacekuse "na kvarno", bilo bi vise reda u saobracaju, a manje zrtava i materijalne stete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti