Više od 300 osnovaca na Petrovaradinskoj tvrđavi učestvovalo u Sportskom školskom danu

Više od 300 učenika iz sedam novosadskih osnovnih škola okupilo se danas na Petrovaradinskoj tvrđavi da učestvuje u manifestaciji "Školski sportski dan" koju organizuju Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Novog Sada.
Manifestacija "Školski sportski dan" se realizuje u okviru projekta "Evropska nedelja sporta" koju je inicirala Evropska komisija, a čiji je cilj razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Tokom ove nedelje, organizuju se brojni sportski i edukativni događaji u kojima učestvuje više od 15 miliona učesnika iz 46 zemalja Evrope. 
 
Srbija u projektu učestvuje po drugi put, organizovanjem manifestacije "Školski sportski dan" u Novom Sadu i Beogradu gde učenici osnovnih škola imaju priliku da učestvuju u sportskim i kulturnim radionicama i da kroz sport, druženje i igru nauče nešto više o istoriji svog grada.
 
Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner je istakao da je važno što je Novi Sad, kao Omladinska prestonica Evrope razumeo važnost i pomogao realizaciju projekta u kojem učestvuje najosetljivija uzrasna kategorija – osnovci.
 
"Podaci istraživanja o bavljenju sportom izvan škole, kod dece osnovnoškolskog uzrasta su poražavajući i svi imamo obavezu da nešto uradimo kako bi se to promenilo. Ovo je jedna od aktivnosti koje se sprovode u cilju popularizacije sporta kako bi deca shvatila da kroz sport imaju priliku da postanu bolji ljudi, steknu nove prijatelje i izrastu u zdrave ljude", rekao je Štajner.
 
Za učenike sedam novosadskih osnovnih škola pripremljene su zabavne sportske radionice, poligoni i igre, a turistički vodiči će se potruditi da ih na zanimljiv i prijemčiv način bliže upoznaju sa znamenitostima Petrovaradinske tvrđave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti