Seminar za roditelje i stručnjake o Vilijamsovom sindromu u oktobru u Novom Sadu

Novi Sad će biti domaćin prvog stručnog seminara na temu retke genetske bolesti, Vilijamsovog sindroma, na Balkanu, zahvaljujući Udruženju za Vilijamsov sindrom.
Seminar za roditelje i stručnjake o Vilijamsovom sindromu u oktobru u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Seminar je namenjen ne samo stručnjacima, već i roditeljima. Održaće se u nedelju, 20. oktobra, u SOŠO "Milan Petrović", uz podršku Evropske federacije za Vilijamsov sindrom i Evropske organizacije za retke bolesti EURORDIS.
 
Seminar je na engleskom jeziku sa simultanim prevodom na srpski, a predavači će biti psiholozi, lekari i defektolozi iz Velike Britanije, Irske, Mađarske, Češke, Hrvatske i Srbije.
 
Teme su različite: jezički i kognitivni razvoj dece sa ovim sindromom, mentalno zdravlje (anksioznost i opsesivne crte u ponašanju), obrazovni profil dece, inkluzivno obrazovanje. Lekari iz Češke organizuju mini-radionicu za roditelje na temu grupne terapije za braću i sestre dece sa VS.
 
Pošto se seminar organizuje u okviru sastanka predstavnika evropskih udruženja za VS, seminaru će prisustvovati predsednici 25 asocijacija za VS iz cele Evrope, koji su ili roditelji ili braća i sestre osoba sa VS. Mnogi od ovih predsednika su zdravstveni stručnjaci upućeni u različite probleme vezane za sindrom.
 
"Pozivamo sve roditelje dece i odraslih sa VS – imaćete šanse da postavite pitanja koja možda nikada niste bili u mogućnosti da postavite do sad. Ukoliko imate kontakt detalje porodica koje mi nemamo, molimo vas da ih pozovete. Učešće na seminaru je besplatno za porodice. Biće obezbeđeno posluženje tokom dana", navode u udruženju.
 
Više informacija možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti