Počinje rekonstrukcija Marka Miljanova, gradi se i kružni tok

Rekonstrukcija ulice Marka Miljanova počeće narednih dana, saznaje 021.rs.
Počinje rekonstrukcija Marka Miljanova, gradi se i kružni tok
Foto: 021.rs

Prvo će krenuti rekonstrukcija kanalizacione mreže koju izvodi JKP "Vodovod i kanalizacija" i za taj posao angažovana su preduzeća "Energy-Pro" iz Novog Sada i "Novkol" iz Beograda, po ceni od 33,9 miliona dinara i rokom izvođenja radova od 120 radnih dana.

Nakon njih će u Marka Miljanova ući grupa firmi koje je Uprava za građevinsko zemljište i investicije angažovala nakon tendera po ceni od oko 191 milion dinara i rokom izvođenja radova od 8 meseci. Posao je pripao firmama "Put invest", "Energotehnika južna-Bačka" i "Struja" iz Novog Sada, koje imaju i podizvođaće "AB & CO Geosystems" i Invest-inženjering iz Novog Sada i "Put-proing Brezovice" iz Krupnja.

Ova grupa firmi će 240 dana raditi na rekonstrukciji saobraćajnih površina i javnog osvetljena u Marka Miljanova. Ulica će dobiti novi kolovoz koji će na delu ka Beogradskom keju biti proširen, dodatna parking mesta, pešačke i biciklističke staze, ali i kružni tok sa Venizelosovom ulicom. Više o radovima pročitajte OVDE.

Dodajmo da o hortikulturnom uređenju nema informacija, sem da će se poseći sedam stabala. Naime, UGZI je pre nekoliko meseci imao tender za projekat uređenja zelenila, ali do sada nije bilo javne nabavke za izvođača na hortikulturnom uređenju Marka Miljanova.

  • Nemanja

    05.10.2019 04:16
    @Lux buka i pogled
    Oni rade luksuzne stanove? Joojjj prijatelju daleko je to od luksuza sem za one koji ne vide dalje od plocica i parketa.
  • Lux buka i pogled

    03.10.2019 01:59
    Galens Kej kod kanalizacije?!
    Da li ima jos negde da se tzv. luksuzni stanovi (kao sto je trebalo da bude Galens Kej) grade pored izliva kanalizacije sa pogledom na najveci kruzni tok i buku?!

  • Stidite se urbanisti

    03.10.2019 01:48
    Izbacite buseve i kamione
    Ako kroz Marka Miljanova ispred stambenih zgrada budu i dalje vozili kamioni i autobusi (osim javnog prevoza) onda je jasno da ovde u urbanisti i grad ni o čemu ne vode računa. I nadzemnu garažu bi da grade pored vrtića. Bolesno!!!
    Kamioni prolaze i kroz ulice čak i gde postoji zabrana. Za lovu sve može..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti