FOTO: Prijavite divlje deponije na novosadskim ulicama i prigradskim naseljima

U akciji uklanjanja divljih deponija sa novosadskih ulica i iz prigradskih naselja, JKP "Čistoća" je ove nedelje na Gradsku deponiju odnela više od 450 kubika otpada nemarno bačenog pored i oko kontejera, što je duplo više u odnosu na prošlu nedelju.
Kako je saopštilo to preduzeće, najviše je bilo dotrajalih delova nameštaja.
 
"Pozivamo Novosađane da nam pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće našeg grada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini. Ovakvo ponašanje je neopravdano, ako se uzme u obzir da je u toku i akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada, kao i baštenskog otpada, samo je potrebno da građani isprate kad i gde su postavljeni kontejneri i tamo odože otpad, umesto da ih bacaju na trotoare, travnjake, u haustore između zgrada. Podsećamo, krupan otpad se može sopstvenim ili iznajmljenim vozilom doneti na Gradsku deponiju, gde je prijem besplatan, a prostor gde se istovara pristupačan. Osim toga, građani mogu da iznajme veliki kontejner na 24 sata, koji mi dovezemo i odvezemo do Deponije", rekao je direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović
 
Prema rasporedu odnošenja krupnog i kabastog otpada, koji su istaknuti na sajtu "Čistoće" i Fejsbuk stranici, danas i sutra su četiri velika kontejnera postavljena u Futogu, a od sutra do 4. oktobra biće u Begeču. 
 
Tokom vikenda, od 4. do 6. oktobra po dva kontejnera će biti postvljena u Pejićevim Salašim i Nemanovcima. Inače, nepoštovanje Odluke o održavanju čistoće u Novom Sadu, propisane su i kazne za sve građane zbog nesavesnog iznošenja smeća.
 
Akcije uklanjanja divljih deponije se odvijaju svakodnevno, napominju u "Čistoći". 
  • Cale

    04.10.2019 09:16
    Stoka smo postali ili se stoka osilili jer kazni nema. Zao mi je ali tako je. Niko ne zeli cak ni da se informise da li je dozvoljeno da se ostavi fotelja pored kontejnera ili barem da pokusa da pozove Cistocu da pita kako da se resi tog otpada, lakse je samo izneti je na ulicu.
    Za narod koji ne zeli da razmislja i lepo da se ponasa, batina je iz raja izasla.
  • jova limanac

    03.10.2019 10:45
    Po rasporedu Čistoće, baštenski otpad je trebalo da se odnese sa Telepa 02.09, 16.09. i 30.09, njihov kamion je navratio tek prvog oktobra, deo travnjaka na kojem su skoro mesec dana stajali džakovi sa lišćem granjem i ostalim delovima biljaka je uništen, a nešto od toga sam morao i više puta da skupljam jer su kiša i nepažljivi vozači učinili svoje pa su se neki džakovi raspali...
    Kod škole J. Atila su na dva ćoška bili postavljeni po jedan kontejner za kabasti otpad, a svake godine se u takvim akcijama skupi otpada za najmanje tri, Čistoća je izgleda naučila lekciju pa kad su odneli prvu turu doneli su još jednom kontejner, ali izgleda nisu naučili lekciju do kraja jer je ostatak do trećeg kontejnera opet završio na "travnjaku" ispred školske ograde, i tako stoji već nedelju dana, deca prolaze pored na putu do škole, ali Čistoću to izgleda ne tangira (dok neko udari u dreku poput nas ovde pa dođu bagerom & kamionom i pokupe restlove)...
    Dakle, em su građani stoka, em Čistoća ne postiže da sve pokupi jer su verovatni svi otišli u Nemačku da tamo skupljaju & prevoze baštenski & kabasti otpad pod povoljnijim uslovima...
  • Guzičari

    02.10.2019 20:39
    popolavili kom firme
    sad i komunalci kao oni u industriji prvo isteraju one koji vuku posao i nose frimu a dovlače debile od kojih mi majka rodjena nema koristi .Svaki radnik vredi batr ako dva guzičara. E tako ce na kraju biti i u Skupštini a kraj sa ovim načinom rada nije daleko.Odlaze poslednji tj prvi redovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.