FOTO: Uklonjena nova tura divljih deponija, ponovo apel Novosađanima da ne bacaju smeće van kontejnera

Nekoliko divljih deponija uklonjeno je protekle nedelje sa ulica Novog Sada, javljaju iz "Čistoće".

Iz ovog preduzeća su pozvali Novosađane da pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće grada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

- Zbog velikog broja divljih deponija, koje jedan određeni broj nesavesnih građana pravi svakodnevno, po ko zna koji put apelujemo na Novosađane da se ponašaju savesno i pomognu nam u očuvanju čistoće našeg grada. Kada je reč o krupnom i kabastom otpadu, osim što je njegovo odlaganje na Gradskoj deponiji besplatno, u toku je i redovna akcija odvoženja krupnog i kabastog otpada po rasporedu koji se može pogledati na našem sajtu i Fejsbuk stranici – naveo je direktor preduzeća Vladimir Zelenović.

U Čistoći kažu da se akcije uklanjanja divljih deponija odvijaju svakodnevno, što građani mogu da vide na sajtu i Fejsbuk stranici preduzeća.

  • NS

    08.10.2019 16:27
    Za mesec dana resen problem.
    Video nadzor i po dzepu.
    I naucis stoku refa.
  • Nemanja

    08.10.2019 12:44
    Nesto gledam...
    Gledam ove fotke, i sve mi se nesto javlja komentar koji uvek ostavljam na to:

    Na slikama se lepo vidi u cemu je zapravo problem. Osim konjine koja je dzakove sa polupanim plocicama ili sl. od renoviranja ostavio pored kontejnera, sve drugo je posledica zamene ogradjenih nadzemnih kontejnera ovim fensi podzemnim. Dok su postojali "zabrani" za kontejnere, krupniji otpad tipa starog namestaja i sl. se ostavljao u istima, pored kontejnera odakle su ga ili cistoca ili sekundarci odnosili. Divljih deponija, makar u urbanim delovim grada i nije bilo toliko. Sada imamo ove fensi podzemne kontejnere kroz ciji otvor ni malo veca kesa za smece ne moze da prodje, a da ne govorimo o necemu tipa stara fotelja. Ocekivati da ce iko u ovoj nemastini da izdvoji 2 crvene da bi izbacio matori kauc je suludo. Plus, kao sto neko vec napisa, dobiti veliki kontejner ispred zgrade je misaona imenica.
    Prema tome, draga Cistoco, ili postavite po jedan veliki kontejener na 500 stambenih jedinica, ili zidajte ponovo ogradjene prostore za odlaganje kupnog otpada. Problem ste vi i ostali koji rukovode gradom a ne gradjani!
  • Daca

    07.10.2019 20:24
    Ljudi marva
    Ništa drugo nismo nego marva! Počisti po kući/dvorištu pa zafrljači na ulicu, kraj puta izvan sela, pored kontejnera, na Frušku giru, ma dokle mašta prostačka i zagađivačka seže samo ne tamo gde treba! Svaka čast radnicima Čistoće za kim čiste i šta sve čiste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti