FOTO: Novosadski taksisti nastavljaju proteste

Novosadski taksisti i danas su bili u protestnoj vožnji iz solidarnosti sa beogradskim taksistima, ali i "preventivno" jer ne žele da u Novi Sad dođe agencija za prevoz CarGo.
FOTO: Novosadski taksisti nastavljaju proteste
Foto: 021.rs
Više stotina taksista i danas se okupilo na okretnici na Mišeluku i od 13 časova krenulo u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda.
 
Gužve tokom protestne vožnje nije bilo jer su taksisti bili prilično raštrkani i vožnja je bila gotova na Štrandu nešto posle 14 časova.
 
 
Protest novosadskih taksista će se nastaviti do ispunjenja zahteva, koji se prvenstveno odnose na podršku beogradskim kolegama, koji traže da se primene odredbe Zakona o prevozu putnika i spreči dalji rad Car:Go i sličnih udruženja građana, "kockica", "linijskih taksija" i drugih nelegalnih vidova prevoza.

Predsednik Komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković za 021.rs navodi da će protest nastaviti u četvrtak i svakog narednog dana. Povodom poslednjih izjava predstavnika republičke vlasti da Car:Go vozi zbog rupa u zakonu, kaže da vlasti treba samo da primene član 92 Zakona o prevozu putnika.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu su imali kontakte sa lokalnim vlastima u Novom Sadu, koji su naveli da su spremni da pomognu u delu koji je njihova nadležnost.  

"Čuli smo se sa gradskim vlastima i oni će sve uraditi da se reše problemi sa linijskim taksijem, agencijama, kockicama, neprijavljenim taksijima, onima koji voze bez tabli i slično", navodi Vidaković.
 
  
 
Taksisti u Novom Sadu juče su po prvi put protestovali zbog kompanije CarGo.
 
Više o jučerašnjem protestu čitajte OVDE, a više o razlozima za protest vidite OVDE.
  • KLF

    10.10.2019 10:10
    @Ja

    Naravno da ćemo i dalje da koristimo usluge taksija, dokle god postoje ljudi čiji su životi krenuli toliko naopako da im je vozanje drugih po gradu profesija, drugi će to koristiti. Jedino što će takvi kao ti samo da gledaju belo kad posle ovog svi poskidamo CarGo aplikaciju, pa ćete lepo morati da pređete tamo i da se malo uljudite ili da potražite neki drugi posao koji zahteva taj nivo kvalifikacija, poput kopanja kanala.
  • Maki

    09.10.2019 20:26
    Maki
    E moj demokratski narode novog sada neka vam diktatori odredjuju sa kojim ce te prevozom do posla
  • Liman Do Tokija

    09.10.2019 19:21
    Svaka čast
    novosadskoj policiji, koja je stavila proteste pod kontrolu tako da se ne remeti normalno odvijanje saobraćaja u Gradu. Ovo nije prvi put da se novosadska policija odlikuje smislenim i konstruktivnim ponašanjem. Tokom demonstracija protiv Miloševića, kroz 90-te godine, novosadska policija, koja je zvana na ispomoć u Beograd, je često bila pribežište i sklonište za demonstrante, koji su surovo bili prebijani od beogradske policije i snaga iz drugih gradova Srbije. I na protestima u Novom Sadu, u to doba, novosadska policija je bila veoma umerena i suzdržana prema nama koji smo bili u demonstracijama. To se odnosi i na veče 4. oktobra 2000 na Varadinskom mostu, kada je moglo da dođe do ozbiljnog sukoba sa teškim posledicama, da nije bilo strpljivosti i staloženosti novosadske policije. Zato, sve čestitke i nastavite dobar rad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti