Nove kutije za odlaganje istrošenih baterija

Novosađani od danas mogu da, umesto u kontejnere, istrošene baterije odlažu na posebno određena mesta, bez ikakve nadoknade.

Novosađani od danas mogu da, umesto u kontejnere, istrošene baterije odlažu na posebno određena mesta, bez ikakve nadoknade.

Projekat je pokrenulo udruženje "Alter Eko Logika" u cilju očuvanja životne sredine. Kako je za Radio 021 rekao menadžer projekta Jovan Bogdanović, građani će baterije moći da odlažu u kutije kod "Merkatora" i "Univereksporta".

To uključuje sve baterije iz domaćinstva tj. kućnih aparata, igračaka, satova, bežičnih i mobilnih telefona. Bogdanović pojašnjava da je zasad moguće samo skladištenje, jer u Srbiji ne postoji pogon za reciklažu, ali je plan da se u narednom periodu stvore uslovi za prečišćavanje ovog otpada i ponovno korišćenje u proizvodnji novih baterija.

Akcija će u narednom periodu biti sprovedena i u drugim gradovima Srbije.

  • Zoki

    12.04.2011 19:23
    gradjanska inicijativa
    Pozdravljam svaku, a pogotovo ovakvu građansku inicijativu sa konkretnim problemom i adekvatnim rešenjem.
    Dosta nam je brižnih političara i direktora javnih preduzeća koji nam godinama nude razne lažne ideale i zaglupljuju nas praznim i iluzornim pričama, pod izgovorom da je to za "naše dobro", a misleći pri tome samo na svoju karijeru i ličnu dobit.

    Treba više akcije i inicijative, narode.
  • 12.04.2011 18:50
    samo se žalite. kad nema kontejnera za baterije, "što ih nema?", kad ih ima, "dobro su se setili! što ih nije bilo ranije?", "sad je neko uzeo ogromne pare za to" i slično. ja pohvaljujem "akciju" i "projekat", a vi paćenici se grizite i žalite se na sve i svašta i dalje.
  • asa

    12.04.2011 14:55
    Konacno nesto pametno da urade, ali... zar nije mogla kontejnere za baterije da postavi npr. JKP Cistoca, a ne da se od neceg sto je toliko logicno i u svetu se radi vec godinama, sada kod nas pravi "projekat" i kao sto je neko u komentaru rekao da bi "menadzer projekta" uzeo dobre pare i dao proviziju nekome na vlasti, a pri svemu tome gradjani ispali smesni, da ne upotrebim neku grublju rec, posmatrajuci sve kao "veliki projekat" ...obicno skladistenje opasnog materijala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti