Vučić se sastaje sa Zaevim i Ramom na Petrovaradinskoj tvrđavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak, 10. oktobra, sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom, na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Vučić se sastaje sa Zaevim i Ramom na Petrovaradinskoj tvrđavi
Foto: 021.rs
Vučić je ranije naveo da će sa premijerima susednih zemalja razgovarati o uklanjanju barijera u slobodnom protoku roba i usluga. Sastanak u Novom Sadu trebalo bi da bude prvi u nizu u okviru kojih bi se sklopio dogovor takozvanom "malom Šengenu", koji bi olakšao protok ljudi, robe, usluga i kapitala, da se smanji čekanje teretnih kamiona na granicama, jer je reč o tržištu od nekoliko miliona ljudi.
 
Prema pisanju Blica, Vučić će, zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, u sredu uveče u Novom Sadu prirediti večeru Rami i Zaevu. 
 
Sastanak Vučića, Zaeva i Rame počeće u četvrtak, u devet časova ujutru.
 
Edi Rama i Zoran Zaev su danas doputovali u Beograd, gde ih je dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Nakon toga su se uputili u Novi Sad, gde ih je dočekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
Može se očekivati da pojedine ulice u podgrađu Petrovaradinske tvrđave budu blokirane pred početak, za vremene trajanje, kao i po završetku sastanka lidera država.
 
Posle sastanka sa Ramom i Zaevim, predsednik Srbije se vraća u Beograd, gde će se sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.
  • dado

    12.10.2019 22:43
    E Derane,
    Ovde dodje da se sepuri i vecera, a nasim novcima dotira i gradi autoputeve po juznoj i centralnoj Srbiji….
  • Bili Kid

    11.10.2019 00:04
    Predstava Vucica za gutanje zabe (nezavisnkog Kosova) od strane srpskog naroda.
  • Boro iz Pobede

    10.10.2019 20:56
    vosha2@gmx.de
    A jel bilo pozdravljam Mileta, Mile hvala sto si dosao. Sta medu nisi zvao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti