Birokratija "sahranila" Novosađanina: Ponovo se utvrđuje kako je greškom "preminuo"

U Osnovnom sudu u Novom Sadu, ponovo će se utvrđivati kako je došlo do greške da Novosađanina Đorđa Miloševića (80), Klinički centar Vojvodine, 19. januara 2018. proglasi mrtvim, jer je Apelacioni sud u Novom Sadu u celosti ukinuo prvostepenu presudu i naložio da se suđenje ponovi.
Birokratija "sahranila" Novosađanina: Ponovo se utvrđuje kako je greškom "preminuo"
Foto: 021.rs
Takva odluka doneta je jer je, kako su obrazložili, pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje. Zbog toga se slučaj vraća na ponovno suđenje, a glavna rasprava je zakazana za 1. novembar, pišu Novosti.
 
Prvostepenom presudom, sud je obavezao Klinički centar Vojvodine da penzioneru, umesto pola miliona dinara, koliko je on tražio na ime povrede ugleda i časti, isplati 300.000 dinara, i da snosi troškove sudskog postupka. Zdravstvena ustanova se, međutim, žalila na tu odluku, a Apelacioni sud je ukinuo presudu.
 
Da se administrativnom greškom više ne vodi među živima, vremešni penzioner je saznao tek nekoliko meseci kasnije, kada je želeo da registruje automobil i za taj posao angažovao agenciju. Kada je počeo da istražuje o čemu je reč, u matičarskoj službi je saznao da je u knjigu umrlih upisan na osnovu potvrde o smrti iz KCV. Zbog toga je ostao bez važećih dokumenata, nije primao penziju, niti je mogao da ide kod lekara po lekove, a srčani je bolesnik sa tri bajpasa i ima dijabetes. Za dokazivanje da je živ, trebalo mu je tri meseca.
 
Vlasnik angažovane agencije za registraciju vozila Nebojša Đurić je na prethodnom suđenju u svom svedočenju potvrdio Miloševićevu priču. Naveo je da se i on sam našao u čudu kada mu je po povratku iz policije, advokat koji za njegovu firmu obavlja registraciju vozila, saopštio da je klijent mrtav.
 
"Svašta mi je u tom momentu prošlo kroz glavu, jer sam i ja kao zastupnik firme bio doveden u nezgodnu situaciju. Pozvao sam Miloševića sutradan u kancelariju i saopštio mu koji je problem. Čovek se našao u čudu, ponavljajući kako je to moguće", kazao je Đurić. 
 
Pravni zastupnik KCV je izjavio da je potvrda o smrti Đorđa Miloševića izdata na osnovu informacije iz Centra za socijalni rad.
 
Povodom ovog slučaja, KCV je posle objavljivanja u medijima, u avgustu prošle godine saopštio da je u januaru te godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet. Od nadležnih organa su, kako su izjavili, dobili podatke da je reč o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima o toj osobi (JMBG i adresa stanovanja).
  • Milan

    14.10.2019 08:38
    Milan
    Kcv je leglo kriminala u belom od raznih tendera za igle,infuzije,lekove do mazuta i raznih delova za dijalizu aparata,pokojnika,zemljišta itd. Svi su umešani i svi uzimaju svoj deo od direktora kcv do portira. Ja sam to na svojoj koži osetio i po džepu a nemožeš nikoga prijaviti jer organizovano svi rade bez dokaza. Samo za radno mesto sestre medicinske traže do 4000eura. Pod hitno istraga ali nikom neodgovara pa fali znate koliko se igli danas potroši i na igli uzimaju 10para a sa pogrebnicima su na stent baju 20% po pokojniku ma strašno i težak kriminal. Svaki direktor kcv je vd čim odradi svoj deo posla da ostavku setimo se draškovića postao je milioner i povukao se bilo je kao nekih prijava sve su odbačene jer nema dokaza. Mafija u belom.
  • Ivka

    13.10.2019 22:17
    Gradjanin
    KCV zive pacijente sahranjuje ali i kolege, ko valja ode iz njega. Sto se ne pise kako je pre dva dana pretucen radnik u Urgentnom centru od strane pacijenta.
  • @Dr

    13.10.2019 18:48
    Pa potpuno nevazno, treba iskoristiti svaku priliku da se opljuje neko ko je lekar, omiljeni nacionalni sport, nista ne kosta, a donosi mnogo radosti prosecnom srbinu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti