Sutra Sajam zapošljavanja

Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće održan sutra od 10 do 16 sati u Zapadnom holu Spensa.
Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće održan sutra od 10 do 16 sati u Zapadnom holu Spensa.

Na sajmu će biti ponuđeno 250 radnih mesta, od kojih je 100 namenjeno osobama sa invaliditetom. Oni će moći da se zaposle u komercijalnoj, mašinskoj, administartivnoj, ekonomskoj, turističkoj i drvoprerađivačkoj struci.

Na ovakvim sajmovima traže se svi profili, od fizičkih radnika do osoba sa visokom stručnom spremom. Ovi sajmovi su korisni za one koji aktivno traže posao, jer tada mogu direktno da upoznaju poslodavca, a i poslodavac može da upozna budućeg radnika. Poslodavce ne zanimaju opširne biografije, već ih interesuje koliko je radnik spreman da napreduje i da uči na novom radnom mestu i koliko je motivisan.

Preporuka je da se ponese više primeraka radne biografije.

  • BP

    12.04.2011 18:30
    Pretnje u NSZ
    Danas sam bila u Nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje u NS i dozivela neprijatno iskustvo. Ja sam nakon vise od 20 godina rada ostala bez posla kao tehnoloski visak. Pocela sam da radim odmah nakon zavrsetka fakulteta. Danas su mi u pravnoj sluzbi urucili resenje o novcanoj nadoknadi. Dok mi je sluzbenica urucivala resenje (druga sluzbenica je bila van radnog mesta jer je isla da popusi cigaretu, na opste nezadovoljstvo ljudi u cekaonici ispred kancelarije br.23) u kancelariju je usao neki covek i poceo da vice na sluzbenicu, koja je radila, zasto ne prima stranke. Ona je pokazala na mene i rekla da je primila stranku, a ja sam ga zamolila da zatvori vrata od kancelarije zbog jake promaje na kojoj sam se nalazila. Doticni covek je onda poceo da vice na mene, predstavivsi se kao sef i poceo da mi preti da ce mi nauditi. U pitanju je stariji covek, sed i celav, sa crvenim nosem.
    Bila sam zgrozena.
    Zbog cega postoji NSZ, ako ne zbog nas koji smo bez posla? Oni kao drzavni sluzbenici su tu da bi nas opsluzili i zbog toga primaju platu, zar ne? A da mi neko takav (verovatno nervozan, jer mu se istrosila sva rakija na poslu) preti, to je u najmanju ruku skandalozno.
  • Dragan

    12.04.2011 15:36
    Sramota
    Tamo samo radi vezara i treba im iskustvo. Kkao da ocekuju da kad zavrsisi fakultet imas 5 godina radnog staza. Sramota i bruka.
  • Nena

    12.04.2011 12:54
    za obilazak predhodnog ovakvog "ničemuslužećeg" sajma mi je trebalo čitavih 20 sekundi i shvatih da moja struka nije potrebna, bez obzira imala ili nemala iskustva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti