Novosadski taksisti prekinuli protest, daju šansu pregovorima s predsednikom

Novosadski taksisti prekinuli su protest kako bi dali šansu pregovorima i razgovorima koje je ponudio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Novosadski taksisti prekinuli protest, daju šansu pregovorima s predsednikom
Foto: 021.rs

Predsednik komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković kaže za 021.rs da su odlučili da prekinu sa protestima koji su bili podrška kolegama u Beogradu i da sačekaju da vide kako će proći pregovori.

"Proteste odlažemo do daljeg i dajemo šansu pregovorimo koje je najavio predsednik i nadamo se povoljnom ishodu, odnosno poštovanju Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i u suprotnom nastavljamo sa radikalnijim protestima", navodi Vidaković za naš portal.

Novosadski taksisti su prošle nedelje protestovali vozeći od Mišeluka preko Mosta slobode i Bulevara oslobođenja do centra i dalje do Štranda. Oni su davali podršku beogradskim taksistima sa osnovnim zahtevom da se spreči dalji rad nelegalnih prevoznika, divljih taksija, "kockica", linijskih taksija i prevoza preko udruženja Car:Go.

Dok se u Novom Sadu prekidaju protestne vožnje, u Beogradu bi od danas trebalo da se radikalizuju protesti i da taksisti blokiraju još više ulica u centru prestonice od 14 do 17 časova.

  • Maja

    16.10.2019 10:20
    Tako to ide. Mi izađemo, on ćuti. Stvar se zahukta, on obeća. Nikad ne ispuni. Mi odosmo u Švabiju i Švicu da fizikališemo... Welcome to Serbia!
  • Taksista

    14.10.2019 21:45
    Za AN
    Za ove prepametne koji misle da sve znaju, a ne znaju, ŽUTA TRAKA JE ZA VOZILA JAVNOG PREVOZA, TAXI JE VOZILO KOJE OBAVLJA JAVNI PREVOZ, znači taksi može i zreba da koristi žutu traku za svoje kretanje, čak i ako piše BUS. Takođe valja koristiti i mozak, a pre objavljivanja komentara na temu koju se ne razumete, konsultujte zakon, čisto da ne ispadnete glupi.
  • Novosađanka

    14.10.2019 20:59
    Baki
    Za Tvoju informaciju svaki legalan taksista plaća:
    1. Porez na prihode od samostalne delatnosti
    2. Doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje
    3. Doprinose za obavezno penziono i invalidsko osiguranje
    4. Doprinose za nezaposlenost

    Postoje državni organi koji brinu o tome, tako da ti i svi slični tebi dušebrižnici nemojte da brinete o tome.
    Sledeći put kada odete kod doktora i budete u situaciji da nešto dobijete o trošku "države" setite se da je i taksista kojeg ste ovde napadali bahatom vožnjom, nevaspitanjem, slabim znanjem saobraćajnih propisa, kršom od auta, ... učestvovao u tom fondu.
    Ako budete stekli onu socijalnu penziju kako obećavaju bez dana staža setite se da je isti taj taksista uložio kao neradnik u taj fond.
    Ako ostanete bez posla i prijavite se na BIRO ili ste već sada prijavljeni opet je isti taj taksista učestvovao ili učestvuje i u ovom fondu.
    Govorim o taksistima koji su legalizovali svoje poslovanje mada sam iz komentara ovih dana čula da to čak i nije profesija, da to može svako da radi ... Istina. Može! Uložiš više hiljada EUR-a i staviš svoj život na točkove i eto radiš. Ko vama brani da pokušate?
    Nemate vi petlje za to da se borite sa vetrenjačama. Vi ste jedino za tastaturu sposobni i ružne reči za ljude - radnike koji nemaju subotu, nedelju, često imaju radnu noć. Samo udrite nemilosrdnici. Možete samo da im zavidite, jer poznajem ljude koji sa ljubavlju rade ovaj posao. Volite li Vi Vaš?
    A ko ste vi da sudite sramote jedne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti