FOTO: Pred Gradsku kuću s pištaljkama i kanistrima

Stotinak građana došlo je utorak popodne ispred kabineta gradonačelnika s pištaljkama, praznim kanistrima i transparentima.  
Stotinak građana došlo je utorak popodne ispred kabineta gradonačelnika s pištaljkama, praznim kanistrima i transparentima.

"Hoću i ja da punim kadu" i "Zar bez vode do Evrope" samo su neki od natpisa na transparentima kojima su građani prigradskog naselja Bocke izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nerešenih komunalnih problema. Na protestu je bilo i građana iz drugih delova grada, ali je masovnija solidarnost među Novosađanima izostala.

"Imamo bunare koji leti presuše. A do njih stižu fekalije iz septičkih jama, koje podzemne vode nose."

"Tražimo da nam obezbede vodu i kanalizaciju. Nešto osnovno što svaki građanin treba da ima. Ništa više."

"Ja sam sa Sajlova. Mi imamo gradsku vodu, ali nemamo kanalizaciju. Zaista je nelogično da naselje blizu grada nema vodu i da se građani na ovakav način moraju boriti za vodu."

Iako su predstavnici građana pozvani u Gradsku kuću na razgovore, tamo nisu želeli, insistirajući da im se gradonačelnik, Igor Pavličić, obrati na Trgu, ali do toga nije došlo. Jedan od inicijatora protesta, Miroslav Ilić, kaže da su ranije više puta pokušavali da zakažu sastanak s gradonačelnikom, pa da bi sada, kada su se već okupili ispred njegove kancelarije, bio red da im se svima obrati.

U ranijem obraćanju putem medija, gradonačelnik i direktori pojedinih javnih preduzeća, građanima su poručili da izgradnja vodovoda i kanalizacije ne može odmah da krene, jer se prvo mora sanirati klizište. Ilić kaže da njih takvo obrazloženje ne zanima. "Takve priče traju 10, 15 godina. Hoćemo da gradnja počne odmah. U naselje Bocke ništa do sada nije uloženo iz gradske, pokrajinske ili republičke kase. Mi smo svi pravili kuće sa dozvolom za gradnju. Pre nego što čovek dobije dozvolu, svi elaborati, sva dokumenta pravna, prateća, tehnička, moraju da budu urađena", kaže Ilić.

Nadležni kažu da bi procena problema trebalo da bude završena za nekoliko meseci i tada će biti poznato da li će i kada ovo naselje dobiti vodovod i kanalizaciju. Građanima ovakav odgovor nije prihvatljiv i zbog toga za subotu u devet ujutru, najavljuju dvočasovnu blokadu puta prema Beočinu. (D.S.)

  • Pera Segedinac

    14.04.2011 08:50
    Bezobrazluk
    Nije samo voda i kanalizacija problem.

    Iz ZIG-a je stigao nalog EV da vise ne menja sijalice na javnom osvetljenju jer je kao nelegalno izgradjeno. Ako je tako, zasto je EV prilikom rekonstrukcije elektro mreze ostavila to sovetljenje ako je nelegalno??? I kako je nelegalano ako postoji saglasnost EV za izgradnju istog.

    No ni to nije poslednji problem. Dobar deo ulica nije ni asvaltiran. Ili je selektivno asvaltiran. Dve ulice su paralelne, jedna je asvaltirana, druga nije....

    Uzas i sramota
  • nesa

    14.04.2011 06:44
    dokle vise
    pa zasto je pominjao gospodin Pavlicic politiku???????
    Pa zar mu ove parole na to lice ili je pogresno informisan kao do sada!!!! Sram ga bilo!!! a i oni koje je nasledio mogu samo svojim laznim obecanjima da se pohvale, zivela zemlja lazova
  • Novosađanka

    13.04.2011 19:01
    Sram da nas bude za koga smo glasali!!!
    Kakva je ovo demokratija ljudi? Sjaši Kurta da uzjaši Murta!!! Menjali smo Slobu za ovu tzv. demokratiju i hoćemo u Evropu!!! U kakvu ćemo to Evropu ? Gde deca nose vodu u balonima po 2km peške, gde deda nema vode da napuni unučetu bazen da se poigra sa njim, da nekažem da nemamo za osnovne fiziološke i higijenske potrebe!!! Takvu Evropu nismo tražili i takvu Evropu ne želimo... Dajte da nam se priključi voda pa i mi smo ljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti