Troje medicinara napadnuto u KCV za nedelju dana

Tri člana medicinskog osoblja Kliničkog centra Vojvodine napadnuta su tokom prošle nedelje.
Troje medicinara napadnuto u KCV za nedelju dana
Foto: 021.rs
Kako 021.rs nezvanično saznaje u novosadskoj policiji, prijavljena su im tri napada, od toga jedan verbalni.
 
Prvi nemili događaj prijavljen je u ponedeljak, 7. oktobra, kada je verbalno napadnut lekar u Urgentnom centru. Pacijent je u jednom momentu postao agresivan i uputio pretnje smrću lekaru i njegovoj porodici.
 
Fizički napad se dogodio četiri dana kasnije, 11. oktobra. Četrdesetogodišnji pacijent Kliničkog centra Vojvodine nasrnuo je na medicinskog tehničara, tvrdeći kako ga je tehničar prethodno verbalno napao i pocepao mu majicu. On je udario medicinskog tehničara pesnicom u predelu lica, nakon čega je ovaj zbrinut. Kako je rečeno za 021.rs, protiv pacijenta je podneta prekršajna prijava i on je prekršajno kažnjen.
 
Istog dana dogodio se još jedan incident, ovog puta na Klinici za psihijatriju. Meta napada je bila medicinska sestra, koja je zadobila povrede po telu i licu stalkom za infuziju. U ovom slučaju nije podneta krivična prijava, s ozbirom na to da je reč o psihijatrijskom bolesniku.
 
Kako je za Blic rekla v.d. direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edite Stokić, KCV će i u ovim slučajevima preduzeti sve zakonom predviđene mere, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. 
 
"Zdravstveni radnici svakodnevno obavljaju najhumaniji i najodgovorniji posao i nezamislivo je, i u potpunosti nedopustivo, da se osećaju ugroženi na svom radnom mestu. Najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, a naročito onaj koji proističe iz procesa zbrinjavanja pacijenata i pružanja usluge lečenja. Jer, najveća vrednost Kliničkog centra Vojvodine jesu ljudi - i oni koji su kod nas zaposleni i oni koji nam se obraćaju za pomoć", kazala je Stokić.
  • Medicinska sestra PS

    30.10.2019 22:05
    Psihijatrija
    Klinika za psihijatriju u KCV je najnovijom sistematizacijom i reorganizacijom unazadjena.Pacijenti se leče na odeljenjima gde se uslovi kose sa ljudskim dostojanstvom..Počevši od higijene pa do profesionalnih usluga koje se hospitalizacijom podrazumevaju.Medicinske sestre su pacijentima prve osoba kontakta, ,počevši od prijema pa do kraja hospitalizacije.Mi smo ti kojima se prvo požale na tegobu,sa kojima dele sve emocije.Otuda smo i prva vrata nezadovoljstva i agresije.Nažalost,trenutno za taj problem niko nema sluha.
  • JM

    22.10.2019 21:15
    Armaggedon da odgovorim na to vase kako su svi koji valjaju otisli a mi koji smo ostali po vama smo uzas. Pre svega da kazem daleko od toga ima nas svakakvih ali ima i svakakvih pacijenata. Za mojih da kazem tek 11.god.u ovom poslu smatram i stojim iza toga da svoj posao radim savesno i onako kako treba. Za ovo da kazem malo vremena jos nije bila nijedna ruzna rec na moj rad, a nadam se da ce tako i ostati. Zbog cega sve stavljate u isti kos i pljujete po nama?Lepa rec pacijenata mi uliva srecu i volju za svim... Vas treba da je sramota sto tako da kazem evo licno mene vredjati!
  • Slavica

    20.10.2019 22:52
    Svi fini
    Kao i obično mora da su bili kulturni,fini,radili svoj posao kako treba,....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti