Aprilski dani autizma

Ulična akcija "Upoznajmo autizam" održana je na Trgu Slobode u  okviru kampanje "Aprilski dani autizma u Novom Sadu".

Ulična akcija "Upoznajmo autizam" održana je na Trgu Slobode u  okviru kampanje "Aprilski dani autizma u Novom Sadu".

Na javnom času plesa i kreativnoj radionici prisustvovala su deca sa autizmom, mališani iz redovnih vrtica i škola, roditelji, vaspitaci, kao i prolaznici koji su želeli da se pridruže.
Na trgu je bio izložen promotivni materijal, kao i radovi dece i osoba sa autizmom.
Cilj je, kako ističe Daniela Tamaš, idejni tvorac akcije, promocija sistema podrške osobama sa autizmom."Namera nam je da što veći broj ljudi čuje šta je to autizam i koje su prave mogućnosti osoba sa autizmom", rekla je Tamaš.

Olivera Brkić predsednica Društva za pomoć osobama sa autizmom rekla je da samo zajedno možemo stvoriti inkluzivno društvo, u kojem će svi imati iste mogućnosti, bez obzira na različitost. "Organizovali smo inkluzivne radionice i čas plesa u kojima učestvuju deca sa autizmom i deca iz redovnih vrtića i škola, čime želimo da pokažemo da deca sa autizmom nisu toliko različita,da ona žele i mogu da se druže sa svojim vršnjacima" dodala je Olivera.

Društvo za pomoć osobama sa autizmom, u saradnji sa drugim organizacijama, već sedam godina tradicionalno organizuje ovakvu kampanju, koja će ove godine trajati do 20. aprila sa nizom događaja i manifestacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti