Hor Jovine gimnazije peva na godišnjici SNS-a, pojedini roditelji nezadovoljni odlukom

Hor novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" pevaće u nedelju, 27. oktobra na proslavi 11 godina Srpske napredne stranke na Spensu.
Hor Jovine gimnazije peva na godišnjici SNS-a, pojedini roditelji nezadovoljni odlukom
Foto: 021.rs

Da će hor Jovine gimnazije nastupiti na proslavi godišnjice naprednjaka deca su saznala pre nekoliko dana, priča za 021.rs jedan od roditelja, napominjući da je gimnazijalcima rečeno da moraju da idu jer od toga zavisi finansiranje hora.

"Hor je jedan od najboljih u Novom Sadu. Imaju nastupe i u inostranstvu i na raznim takmičenjima, a sve to košta, što mi roditelji razumemo. Ali kako mogu deci da kažu da neće biti novca iz budžeta Grada ili Republike za putovanja na takmičenja i slično, ako ne budu pevali na Spensu na mitingu naprednjaka. Bili smo zaprepašćeni kada nam je dete ovo ispričalo. Zar ih nije sramota da tako ucenjuju školu i hor i još da maloletnici moraju da pevaju nekoj stranci", kaže roditelj koji je insistirao na anonimnosti zbog maloletnog deteta.

U Gimnaziji su za 021.rs potvrdili da će hor nastupiti na mitingu SNS-a, ali direktor škole Radivoje Stojković negira da je deci naloženo da nastupe na proslavi godišnjice naprednjaka. On u izjavi za Novosadski informativni portal 021 kaže da se radi o redovnom komercijalnom nastupu i da će naprednjaci to platiti, i još dodaje da to nije prvi put da gimnazijski hor peva na mitingu neke stranke.

"Direktor sam od devedesetih i za sve ove godine hor je pevao raznim strankama, i socijalistima i Novoj Srbiji i naprednjacima i drugima, gde god su nas zvali. Tako smo odlučili i nikog nismo odbili i to je način da se finansiraju troškovi hora. Deci je rečeno da imaju nastup na Spensu i da ko želi može da odbije da ide i niko neće imati problem zbog toga, niko nije uslovljen", kaže za 021.rs direktor jedne od najstarijih gimnazija u Srbiji i hora koji ima tradiciju skoro dva veka.

Stojković nije znao tačno koje numere će hor izvesti na mitingu, navodeći da bi verovatno trebalo da bude himna ili neka slična svečana pesma.  

Podsetimo da ovo nije prvi put da hor Jovine gimnazije peva naprednjacima i se isto desilo na mitingu decembra 2015. godine. Škola je i tada nastup pravdala potrebama da se tako finansira rad hora. Zbog tog nastupa opozicione stranke su reagovale i osudile to što su maloletnici pevali na stranačkom skupu, a tadašnja pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih i pojedine nevladine organizacije su ocenile da se radi o zloupotrebi dece u političke svrhe.

Dodajmo i da SNS u nedelju, 27. oktobra velikim skupom na Spensu obeležava godišnjicu osnivanja stranke.

Komentari 148

  • Cvikcangle

    28.10.2019 19:39
    A kad je vas matore Cicmil vodio da gledate gladne radnike onda bilo dobro sto nema nastave a licimuri. Zaboravilo se kad su bracika kertes i onaj drugi smrad rusili autonomase a skola dobila partiski zadatak da izvede decu!
  • Pekii

    27.10.2019 09:59
    Bravo deco
    Na stranu to sto je zabranjeno koristiti maloletna lica u svrhu politickog marketinga, kapa dole klincima koji su pokazali vise zdravog razuma, zrelosti i integriteta nego osobe koje bi trebale tome da ih uce i budu im primer. Zastrasujuce je kako i u ovom slucaju cela “obrazovna piramida” cuti i ide “niz dlaku” rezimu. A najtragicnije da u tome ucestvuju i osobe koje direktno rade sa decom - njihovi profesori i “horovodje”. Dzaba vam sve nagrade za “strucnjake” i “pedagoge”, kada ste pali na najvaznijem testu, testu licnog i umetnickog integriteta.
  • /

    26.10.2019 19:48
    /
    prica se da su ucenici odbili pevanje snsu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti