FOTO, VIDEO: Vatrogasci vežbali u centru Novog Sada i družili se sa Novosađanima

Novosadski vatrogasci su 7. novembar - Dan vatrogasaca Srbije obeležili na Trgu slobode gde im je ovom prilikom predato jedno navalno vozilo, poklon Grada.
FOTO, VIDEO: Vatrogasci vežbali u centru Novog Sada i družili se sa Novosađanima
Foto: 021.rs

Na centralnom gradskom trgu su bila parkirana i druga vozila koja su vatrogasci dobili tokom ove godine od Ministarstva unutrašnjih poslova, jedan kamion-cisterna, vozilo sa prikolicom u kojoj je gumeni čamac, kao i još jedno navalno vozilo, a parkirana je bila i dizalica od 42 metra koja se već godinama koristi za gašenje požara na visinama.

Novosađani su imali priliku da sa vatrogascima popričaju o radu ove spasilačke jedinice, a ispred Katedrale (Crkve Imena Marijinog) je izvedena i pokazna vežba pomoći povređenima u saobraćajnoj nezgodi uz saradnju sa Hitnom pomoći. 

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Boban Stevanović zahvalio se lokalnoj samoupravi na navalnom vozilu.
 
"Uvođenje u upotrebu ovako modernog vozila za urbane sredine koje ima opremu za reagovanje u vanrednim situacijama svih vrsta, podiže nivo bezbednosti ovog grada i regije. Ministarstvo nastavlja kontinuirano da doprinosi stvaranju povoljnih materijalno-tehničkih uslova i unapređenju resursa, većinom kroz realizaciju kapitalnih projekata. Do ovog trenutka je širom Srbije uvedeno 45 vatrogasno-spasilačkih vozila ovog tipa, uz ostalu opremu, u poslednje dve godine zaposleno je 266 vatrogasaca-spasilaca, a do kraja 2019. zaposlićemo još njih 214 koji će, nakon obuke koja je u toku, biti deo sistema", naveo je Stevanović.
 
Ovom prilikom predstavnici MUP-a i Grada su najavili da će se nastaviti sa opremanjem vatrogasaca, kao i da je prioritet u Novom Sadu uz konstantno opremanje i popunjavanje ljudstva novim vatrogascima, izgradnja nove vatrogasne stanice, pošto jedina postojeća u Jovan Subotića odavno nije dovoljna za grad sa gotovo 400.000 stanovnika.
 
Dan zaštite od požara, odnosno Dan vatrogasaca, ustanovljen je 7. novembra 1834. godine kada je ministar unutrašnjih poslova Đorđe Protić, ispunjavajući nalog kneza Miloša Obrenovića, sačinio i potpisao "Uredbu o gašenju požara", koja predstavlja osnovu za razvoj pravne regulative u oblasti zaštite od požara i formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica.
  • Vatrospas

    07.11.2019 18:39
    ...
    Jel ovo na četvrtoj slici Saša Radulović?!
  • Noname

    07.11.2019 15:56
    Jadan Yugo,isekoše ga ni krivog ni duznog..
  • Hex

    07.11.2019 14:25
    "poklon"? u kom smislu je to poklon ako je za nas novac kupljeno vozilo za drzavnu firmu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti