Temerinski đaci koji u školi nemaju toalet premeštaju se u drugu zgradu dok se njihova ne rekonstruiše

Đaci koji su nastavu pohađali u izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Petar Kočić" u Temerinu i to u objektu koji ima samo jednu učionicu i nema toalet, biće izmešteni u glavni objekat ove škole dok se ne završi rekonstrukcija njihove zgrade, saznaje 021.
Temerinski đaci koji u školi nemaju toalet premeštaju se u drugu zgradu dok se njihova ne rekonstruiše
Foto: 021.rs
Nakon pisanja 021, delegacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje posetila je izdvojeni objekat, kako bi utvrdila činjenično stanje. Kako za 021 kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, rekonstrukcija zgrade će podrazumevati i dogradnju dve učionice.
 
"Saradnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje danas su po nalogu resornog sekretara Mihalja Njilaša posetili IO OŠ 'Petar Kočić' u Temerinu, kako bi na licu mesta utvrdili stanje. Sa rukovodstvom škole je dogovoreno da se đaci iz izdvojenog odeljenja izmeste u matičnu školu sve do završetka radova na dogradnji učionica", navodi se u odgovoru Sekretarijata na pitanja 021.
 
Inače, kako su naveli, niko od nadležnih iz OŠ "Petar Kočić", niti od roditelja, nije se ranije obratio Sekretarijatu povodom problema izdvojenog odeljenja.
 
Poslednju inspekciju ovog objekta sproveo je prosvetni inspektor opštine Temerin 2017. godine, koji je, tada, konstatovao da su ispunjeni uslovi u pogledu prostora i opreme.
 
Takođe, nakon objavljivanja teksta 021 o problemima izdvojenog odeljenja i peticiji roditelja, predsednik opštine Temerin Đuro Žiga je napokon pristao da se sastane sa roditeljima i direktorima škola.
 
Podsetimo, šest odeljenja od prvog do četvrtog razreda, odnosno više od stotinu učenika škole "Petar Kočić", nastavu pohađa u izdvojenom objektu koji im je, zbog nedostatka prostora, ustupila druga škola u Temerinu, OŠ "Kokai Imre", a koji od prostorija ima samo učionicu, zbornicu i hodnik. Da bi išli u toalet ili na fiskulturnu nastavu, deca moraju da izađu iz objekta i kroz dvorište odu do glavne zgrade "Kokai Imre" škole.
 
Roditelji su pisali peticiju koja je, kako im je rečeno u opštini, zagubljena. Direktorka škole, Aleksandra Mišković, je, takođe, apelovala na opštinu da se ovaj problem što pre reši. Opširnije u našoj priči OVDE.
  • Neko iz mase

    10.11.2019 16:17
    @savetkin jeste tacno da su skoro sve skole i vrtici renovirani ali gle cuda bas na telepu ni skola ni vrtic!!!! Zanimljivo a?
  • Savetnik

    10.11.2019 10:28
    Skoro sve škole u Temerinu su renovirane.Čak i vrtići.U obrazovanje se ulaže dosta.I taj objekat će doći na red.Roditelji mogu da pišu peticije i da se brinu.To je njihovo pravo.Ali tako se problem ne rešava.Sva deca u Temerinu imaju sjajne uslove za učenje.Nemojte dozvoliti da vas varaju par lokalnih nazovi političara koji samo gledaju svoj interes.
  • Neko iz mase

    10.11.2019 10:18
    Z@začuđena ajde stranacki botu idi i jedi sendvic dok ti se nije pokvario! Ta skola je ruglo vec 30godina i niko nije imao petlje da se buni! Kapa dole za gospodina zoltana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti