Protest protiv režima u petak, 15. novembra, u 18 časova na Pozorišnom trgu

Savez za Srbiju je saopštio da se protesti protiv režima Aleksandra Vučića nastavljaju u petak 15. novembra na Pozorišnom trgu, sa početkom u 18 časova.
Protest protiv režima u petak, 15. novembra, u 18 časova na Pozorišnom trgu
Foto: 021.rs

Ovaj opozicioni blok navodi da se zbog jačanja otpora režimu, protestima pridružuju različite građanske organizacije i pojedinci koji su spremni da javno govore o stanju u društvu i političkoj, moralnoj i institucionalnoj krizi u zemlji. Na ovonedeljnom skupu govoriće poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik "Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti" Savo Manojlović i jedan od osnivača "Pokreta za bezbednu Srbiju" Vladimir Savić.

SZS navodi i da budući da Etički odbor Univerziteta u Beogradu do kraja naredne nedelje treba da donese odluku o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, na protestu će učestvovati i studenti Novosadskog univerziteta, koji podržavaju svoje beogradske kolege i nastavnike koji traže da se univerzitet odupre pritiscima režima i poništi prepisani doktorat ministra finansija.

"Sa protesta će biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica. Kao što je već poznato, 'Savez za Srbiju' i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine", navodi SZS.

Protesti u Novom Sadu sa prekidom tokom letnjih meseci traju od januara prvo u organizaciji građana i studenata pod imenom "Jedan od pet miliona", a od jesenas u organizaciji SZS.

  • Simon

    13.11.2019 19:05
    ne razumem
    Ne mogu da razumem šta im znači parola 1 od 5 miliona?
    Kojih 5 miliona?
    Ako se misli na 5 miliona gradjana Srbije, onda je parola čist promašaj.
    Da imaju 5 miliona pristalica, ili istomišljenika, pa onda ne bi išli ulicom sa parolama...
    Sve mi je ovo jadno i smara normalne ljude.
  • Solun via Bodrum

    13.11.2019 11:35
    preko Male moštanice
    Prošle nedelje govorio student iz Podgorice, dovedite sutra nekog iz Šapca, sve rođeni Novosađani. Ah, da, i još nekog siromaha kao onog što je lepio nalepnice po Gradskoj kući u prsluku TH od 24.000 rsd.
  • Сремац

    13.11.2019 11:28
    Да, да
    Докон поп и јариће крсти.
    Не знам шта ови локални лодери уопште желе, када их народ никако не жели на власти?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti