Projekat edukacije učenika o bezbednosti u saobraćaju promovisan na Novosadskom sajmu

Projekat "Edukacija učenika u oblasti bezbednosti saobraćaja" koji je namenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, promovisan je danas na Novosadskom sajmu.
Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, tokom prvog polugodišta, realizuje edukaciju u oblasti bezbednosti saobraćaja za sve učenike osnovnih škola na teritoriji Novog Sada od prvog do četvrtog razreda.
 
"Grad Novi Sad već treću godinu sprovodi projekat edukacije o bezbednosti u saobraćaju. Smatramo da je kontinuiranost tog procesa veoma bitna kako bi se smanjio broj stradalih u saobraćaju. Grad Novi Sad je pionir u ovakvoj vrsti edukacije i smatramo da bi i drugi gradovi trebalo da slede njegov primer kada je reč o unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Osim 16.000 dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda koja će proći obuku, nastojaćemo da te aktivnosti proširimo i na više razrede osnovne škole, a takođe planiramo da organizujemo takmičenja za škole u poznavanju saobraćajne kulture, te da najbolje među njima budu i nagrađene", rekao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić.
 
Promoterka Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju Marina Tucaković objasnila je da se edukacija sastoji iz teorijskog i praktičnog dela.
 
"Nakon stečenih teoretskih znanja, deca sama ili u paru uče na poligonima da prelaze ulicu i upoznaju se sa svim potencijalnim opasnostima na koje mogu naići kao učesnici u saobraćaju, bilo da su pešaci ili biciklisti. Učenici takođe dobijaju dve vrste flajera na kojima su predstavljene potencijalne opasnosti u saobraćaju iz kojih uče kako da na pravi način postupe u određenoj situaciji. Učenici u okviru projekta dolaze organizovano na naše poligone na Novosadskom sajmu gde im prenosimo dodatna znanja o tome kako da se ponašaju u saobraćaju kao biciklisti", navela je Tucaković.
  • Ime

    14.11.2019 21:09
    Da je to urađeno onda bi se opet neki takav "stručnjak" našao da objasni kako je to skoro savršen plan da se izvuku novci....što bi naš narod rekao "nezgodi ne ugodi" . U svakom slučaju jedna obimna akcija veoma dobro prihvaćena od dece.
  • Miodrag

    13.11.2019 23:51
    Skoro savršen plan
    Lep način da se izvuku sredstva iz budžeta. Te novce ste mogli da date za unapređenje pešačkih prelaza, osvetljenje pešačkih prelaza, postavljanje horizontalnih upozorenja, popravku staza i osvetljenja oko škola..... E to je onda dobar plan za povećanje bezbednosti mališana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.