Predstava "35 kalorija bez šećera" o opasnostima anoreksije uskoro u Gimnaziji "Laza Kostić"

Udruženje "OFF Novi Sad", koje je do sada u Novom Sadu upriličilo projekcije desetine filmskih hitova iz Srbije i regiona i organizovalo nekoliko pozorišnih predstava, poziva na predstavu "35 kalorija bez šećera" u produkciji Studio centra iz Beograda.
Ova predstava će biti izvedena u sali Gimnazije "Laza Kostić" u četvrtak, 28. novembra, sa početkom u 20 časova.
 
Pozorišna predstava "35 kalorija bez šećera" rađena je po istoimenoj knjizi naše najčitanije spisateljice za mlade, Jasminke Petrović.
 
Problem ishrane kod mladih ljudi, posebno kod devojčica, koje u periodu odrastanja teže da izgledaju kao manekenke sa televizije, dovode do ozbiljnih poremećaja kao što je anoreksija. Ova teško izlečiva, smrtna bolest se najčešće javlja kod mladih ljudi, uzrasta od 12. do 25. godine života i predstavlja sve veći problem u današnjem odrastanju, kada su moda i izgled postali najbitniji faktor u odrastanju većine devojčica. 
 
Kod nas se poslednjih godina beleži sve veći porast broja slučajeva ove bolesti, koja se često ne prepoznaje na vreme, pa se otkriva u poodmakloj fazi, kada više nije tako jednostavno lečiti ovakvu vrstu poremećaja.
 
Spisateljica Jasminka Petrović uspela je ovu tešku temu da predstavi u svojoj knjizi "35 kalorija bez šećera", kroz lekoviti humor, koristeći motive dve priče. 
 
Jovana i Tara provode zimski raspust kod jedne vesele porodice u Grockoj. I dok okolna brda dremaju pod debelim snegom, a Dunav gleda svoja posla, u kući se odvija prava drama.
 
Predstava ima za cilj da edukuje i upozori mlade ljude, posebno devojčice, na stravične posledice koje nastaju odbijanjem uzimanja hrane, zarad želje da budu mršavije. Predstava je namenjena uzrastu od 12 i više godina i predstavlja najbolji način da današnji tinejdžeri, a i starija publika, prepoznaju simptome ovog opakog i teškog poremećaja.
 
Karte za predstavu se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a, a mogu se i rezervisati pozivanjem broja 063/8142277 ili na mejl offnovisad@gmail.com
 
Cena pojedinačne ulaznice iznosi 400 dinara, dok je za grupne posete obezbeđen popust.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.