Izvršitelj se ne odriče potraživanja u slučaju porodice Kukor, spreman je da olakša otplatu

Izvršitelj Kosta Aleksić pristao je da pregovara sa članovima Združene akcije "Krov nad glavom" o načinima na koje može da se olakša otplata duga porodice Kukor sa Podbare koji bi zbog sudskih troškova i honorara izvršitelja mogli da završe na ulici.
Izvršitelj se ne odriče potraživanja u slučaju porodice Kukor, spreman je da olakša otplatu
Foto: 021.rs
Nemanja Pantović iz ZA "Krov nad glavom" kaže za 021 da je razgovor sa Aleksićem bio produktivan.
 
"On se slaže da postoji problem i ne želi da porodica završi na ulici, tako da je spreman da, na neki način, pomogne. Ipak, smatra da se prava poverilaca moraju poštovati", kaže Pantović.
 
Dodaje i da im je Aleksić rekao da izvršitelji ne smeju po zakonu da se odriču honorara, jer to, kako je naveo, podstiče izvršitelje da spuštaju cenu rada, što bi moglo dovesti do nelojalne konkurencije.
 
Još uvek se ne zna na koji će tačno način izvršitelj "izaći u susret" porodici Kukor, ali Pantović kaže da se nada da će sve proći dobro.
 
Podsetimo, aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" predali su u petak privatnom izvršitelju Kosti Aleksiću molbu za odricanje od troškova izvršenja u slučaju porodice Kukor sa Podbare, a rok koji su mu dali za odgovor istekao je danas. Porodica Kukor treba da plati 70 hiljada dinara izvršitelju, a već su platili 146 hiljada sudskih troškova. Ostali su im i neki dodatni neisplaćeni troškovi, kao što su honorar za bravara i slično.
 
Tročlana porodica Kukor živi od socijalne pomoći u 18 kvadrata. Stan koji su kupili pre četiri godine ima 39 kvadrata, ali, kako je saopštio "Krov nad glavom", oni su bez polovine stana ostali jer je bivšu vlasnicu stana tužio njen bivši suprug u brakorazvodnoj parnici. Više o tome OVDE.
  • Agencija

    26.11.2019 17:56
    Agencija
    Ljudi moji ovo više nesluti na dobro toliko nameta i lopovluka nije bilo ni za vreme turske vladavine boim se da neizbije nešto posle nema nazad. Državo otpuštajte kaiš jer običan narod nema više kuda sem u revoluciju .
  • @Ugrozeni

    26.11.2019 13:47
    Štrebera ili kako je d sudstvo
    Ako je tačno da je advokat Aleksić bio jedan od najboljih studenata, a s obzirom da oni uče kakvi su veliki problemi u zakonodavstvu i pravosudju, zamislite kakav je to greh da umesto da se bori za strucno-korektne zakone , on izvršava one koji su nekorektno jer nije bilo nikoga stručnog da ih koriguje.
    Zarada milija od casti i profesionalnog napretka.
    A možda bi bio slavniji i bogatiji i upamćen po dobrim delima da se zalagao za rešavanje problema u svojoj struci, umesto za njihovu eksploataciju u korist ekonomista i profitera na zakonskim nedostacima i greskama.
    Nije stručno negirati probleme struke i ne rešavati ih na višem nivou
  • Vlada

    26.11.2019 09:09
    Samo tiho
    Uskoro ćete morati da podignete dva prsta kad budete hteli da se obratite nekome, za dežurna, stručna i ovlašćena lica da i ne govorin, njima cete morati da pišete molbu i objasnite zasto hocete vi bas da se obratite nj.v. pandurcini, stručnjaku izstranke, ili lekaru opšte prakse, opet izstranke! E moji bivsi sugrađani, kada biste ssmo znali koliko ste svetlosnih godina daleko od najobicnijih stvari, koliko to malo prava sto imate gubite i cutite na dnevnom nivou, i zarad čega!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.