Rasprava novosadske vlasti i opozicije jer je garaža Hitne pomoći i dalje bez upotrebne dozvole

Novosadska opozicija i vlast na jučerašnjoj sednici Skupštine grada sukobili su se oko toga što je Hitnoj pomoći na korišćenje predat kompleks na Bulevaru patrijarha Pavla iako garaža i danas, godinu i po dana nakon otvaranja, nema upotrebnu dozvolu.
Rasprava novosadske vlasti i opozicije jer je garaža Hitne pomoći i dalje bez upotrebne dozvole
Foto: 021.rs

Dok opozicija u ovome vidi primer nemara i neumeća aktuelne vlasti da izvede neku investiciju do kraja u skladu sa propisima, u vrhu novosadske vlasti opravdanje nalaze u tome da će se ispoštovati rokovi kako bi se ispravili nedostaci u protivpožarnoj zaštiti.

Podsetimo da je kompleks Hitne pomoći na Telepu otvoren 20. juna prošle godine i da do danas Hitna pomoć ne može da koristi mehaničarsku radionicu i garažu za smeštaj ambulatnih vozila, jer nije sređen ventilacioni sistem. Da ovaj problem nije rešen i da se ne zna kada će se to dogoditi, videlo se iz skupštinske odluke u kojoj se navodi da zgrada ima upotrebnu dozvolu, ali garaža nema, zbog čega je opozicija i reagovala.

Šef odborničke grupe SRS-a Đurađ Jakšić je naveo da su svi podržali ideju da Hitna pomoć konačno dobije svoje prostorije, ali da je sramota pokrajinske i gradske vlasti što su je tamo uselili a do danas nisu rešili papire tako da svi delovi kompleksa imaju upotrebnu dozvolu.

Šef demokrata Veljko Krstonošić kaže da ih više ništa ne može iznenaditi od ove vlasti.

"Ovo je još jedan dokaz da ova gradska vlast pre svega ne ume da upravlja novcem budžetskih obveznika, tj. građana Novog Sada. Takođe, to je i dokaz da vlast permanento obmanjuje građane time što ih laže da je neke stvari završila, a ovde lepo vidimo da to nije slučaj. Ovakvo ponašanje je za svaku osudu", kaže Krstonošić.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević je povodom problema sa nedostatkom upotrebne dozvole za garažu Hitne pomoći, naveo da postoje rokovi u kojima izvođač radova treba da otkloni nedostatke u protivpožarnoj zaštiti.

"Nije realno da se nekome daju dozvole ako po projektu nije urađeno sve što treba. Postoje rokovi u kojima je investitor u obavezi da otkloni nedostatke. Ljudi iz Uprave za građevinsko zemljište na čelu sa načelnikom dužni su da postupe po zakonu i siguran sam da će to uraditi", naveo je Kružević.

Podsetimo da su gradnju kompleksa Hitne pomoći finansirali Grad i Pokrajina sa 335 miliona dinara i da je otvaranje kasnilo nekoliko meseci jer Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog nerešenog pitanja protivpožarne zaštite nije dalo saglasnost da se to učini. Na otvaranju nije bio dozvoljen ulazak u garažu, iako su funkcioneri tvrdili da sve radi.

  • Marko

    29.11.2019 06:44
    Titov model izgradnje
    Nekada u Soc.Kom. vremenu se tako gradilo, kaze komesar tu mora da se napravi, napravice taj i taj, posao ce voditi taj i taj a platice se tako i tako. Sto je Komesar zacrtao moralo se sprovesti u delo. Ocigledno da ova vlast zaglavljena u komunizmu tako radi i upravlja gradnjom a posledice ce narod snositi, sto finansijski sto eksploataciono.
  • /

    28.11.2019 12:38
    /
    u delu grada koji nije imao nkakvih problema napravili ste problem sa parkingom
    smesi se neka bih koncesija
  • Dejan

    28.11.2019 12:35
    Dil
    Da li znate da Arena u nbgd nema upotrebnu dozvolu od samog pocetka izgradnje, dozvola se izdaje na par sati dok ima nekog ispod krova ! Ide to tako u srbistanu,potpisi, kuferat, jagnjece brigade, auto,letovanje-zimovanje a kad se nesto desi onda odmah trazimo jarca za osudu za naslovnu stranu !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti