Raspisana nabavka za adaptaciju doma zdravlja u Almaškoj ulici

Grad je raspisao nabavku za adaptaciju doma zdravlja u Almaškoj ulici, koji će u budućnosti biti Centar za reproduktivno zdravlje.
Raspisana nabavka za adaptaciju doma zdravlja u Almaškoj ulici
Foto: 021.rs
Projekat predviđa rušenje i demontiranje velikog dela objekta.
 
Tako se, na primer, planira rušenje pojedinih armiranobetonskih elemenata i nekih zidova i montažne pregrade. Demontiraće se i svi spušteni plafoni kao i zidovi od lamperije. Unutrašnji zidovi zidani opekom takođe će biti srušeni. Svi stari podovi će biti uklonjeni, a drveni stepenici demontirani. U postojećim međuspratnim ploči iznad suterena predviđeno je probijanje otvora kako bi se mogao ugraditi lift. Projekat predviđa i demontiranje starog krova i instaliranje novog. Zidaće se i novi pregradni zidovi, stepeništa i instalirati nova vrata i prozori. 
 
Budući da su elektro, vodovodne i kanalizacione mreže naročito dotrajale i, s obzirom na to da su rađene pre 37 godina, ne mogu se bezbedno koristiti, svi ovi radovi moraće da budu sprovedeni od nule. Neophodna je i potpuno nova hidro i termoizolacija.
 
Još neki od predviđenih radova su postavljanje solarnog sistema za toplu vodu, zamenu podnih obloga, zamenu fasadne stolarije, spuštanje plafona i uređenje dvorišta.
 
Novina su i automatska senzorska vrata koja se koriste za objekte gde je velika frekvencija prolazaka. 
 
Objekat se nalazi u Almaškom kraju, delu grada koji je zaštićen i od posebne vrednosti, pa se radovi moraju odvijati uz odobrenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture
 
Procenjena vrednost javne nabavke je 41,6 milion dinara.
 
Nabavku "Kapitalno održavanje zdravstvenog objekat u Almaškoj 4" raspisala je Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove. Projekat su radili Društvo za projektovanje, inženjering i konsalting "Đorđe Bajilo arhitekti", zajedno sa "NS Geodet", "Vorteks Protekt" i "N-Martin Project" i to po ukupnoj ceni od 1.665.800 dinara. Cena samih radova na objektu još uvek nije poznata. Rok za podnošenje konkursne dokumentacije je 10. decembar.
 
Stari objekat doma zdravlja se nalazi u Almaškoj 4 i do 2014. godine, od kada nije u funkciji, služio je za potrebe Službe stomatološke zaštite. Prethodno je rekonstruisan 1982. godine, kada je delimično prilagođen pružanju stomatološke zaštite. Posle rekonstrukcije, služiće kao Centar za reproduktivno zdravlje. U prizemlju rekonstruisanog objekta trebalo bi da se nalazi Savetovalište za trudnice sa salom za psihofizičku pripremu trudnica, prostorija za fizioterapeute, prostorija za patronažne sestre za rani razvoj, kao i savetovalište za dojenje. Za prvi sprat predviđeni su savetovalište za mlade, juvenilna ginekologija i sale za edukaciju.
  • Novosadista

    02.12.2019 12:21
    Ovo je bar neka lepa vest
    Koloko vodom, na portalima je izaslo da je broj obolelih od HIV a porastao za 35% prosle godine. Novi Sad koji se nekontrolisano gradi mora da ima centar za reproduktivno zdravlje, čicno poznajem nekoliko parova koji su se mnogo vrtwli u krug dok nisu nasli odgovore na neka pitanja. Bilo bi lepo videti da sve to bude sadrzano na jednom mestu. Samo jos da kadar bude normalan i efikasan... Nadam se..
  • deda brada

    30.11.2019 08:19
    pamet
    Da li ste vi normalni? U Almaškoj... i oko nje ne može se naći parkimg mesto, a "ugrađuju se vrata za veliku frekvenciju pacijenata".
  • Sabahudin

    30.11.2019 06:36
    Omerović
    Zar nije jeftinije samo postaviti aparat za prezervative kao po železničkim stanicama u svetu? Možda još i plakat sa natpisom "Bolje spreči da ne zakmeči"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti