FOTO: Počela velika kampanja ozelenjavanja Novog Sada

Akcija ozelenjavanja urbanih celina pod nazivom "Za zeleniji Novi Sad", počela je danas sadnjom u Limanskom parku, a DDOR osiguranje zasadilo je drveće u Ulici Novosadskog sajma.
Više hiljada sadnica novog raznovrsnog zelenila biće podignuto u narednom periodu u Novom Sadu, zahvaljujući kampanji Grada, koja će biti realizovana u koordinaciji sa Savetom za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, uz podršku brojnih društveno odgovornih kompanija, volontera, javnih ličnosti, i u skladu sa programom "Zeleni gradovi" Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).
 
Akcija je počela sadnjom u Limanskom parku, a kako je rečeno, u odabiru sadnica i lokacija učestvuju urbanisti, najeminentniji profesori Poljoprivrednog fakulteta i Instituta za nizijsko šumarstvo.
 
Ekipa DDOR-a je potom nastavila sa sadnjom u Ulici Novosadskog sajma, a kako objašnjava direktor Funkcionalne oblasti za prodaju i marketing DDOR-a Goran Ivanović, njihovo strateško opredeljenje kao društveno odgovorne kompanije je upravo da pruža podršku projektima koji su značajni za širu zajednicu.
 
"Podržavamo sport, kulturu, umetnost, organizujemo ili učestvujemo u projektima koji se bave unapređenjem bezbednosti u saobraćaju i naravno, očuvanju životne sredine. Veliko je zadovoljstvo biti deo gradskog projekta ozelenjavanja Novog Sada, jer ovo i jeste grad u kom žive naši klijenti, naši zaposleni i sva naša deca. Zbog toga, vrlo je lako bilo pronaći volontere u našoj kompaniji koji su se odazvali akciji i danas zasadili stabla pod sloganom "Za moju zdraviju okolinu", u čijem hladu će uživati nove generacije Novosađana u lepšem i zdravijem ambijentu", navodi Ivanović.
 
 
Kako dodaje, DDOR osiguranje će podržati ovakve i slične inicijative koje imaju za cilj unapređenje životne sredine.
 
"Sa uživanjem ćemo gledati naša stabla kako napreduju. Naravno da želimo da svi živimo u zelenijem gradu koji ima samim tim i čistiji vazduh i dobru mikroklimu. Zelene površine ujedno doprinose i sanaciji narušene ekološke ravnoteže u gradskim urbanim sredinama. Time je povećanje tzv. zelene infrastrukture, za Novi Sad i njegove žitelje izuzetno značajno, a za našu kompaniju posebno važan cilj", napominje Ivanović.
 
Akcija "Za novi zasad" biće realizovana u nekoliko narednih meseci. 
 
"Započeli smo veliki posao budućnosti, jer kada se sadi drveće govorimo o stotinama godinama unapred. U okviru ove akcije biće zasađeno onoliko koliko smo ranije sadili za tri godine. Odabrali smo drveće koje će najbolje podneti promenjene klimatske uslove, i koje će najbolje obavljati estetsko-dekorativnu i sanitetsko-higijensku funkciju. Možemo reći da je u potpunosti ispoštovana struka, jer smo vraćali pojedine programe i po četiri puta", istakao je prof. dr Saša Orlović.
 
Prema rečima Pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimira Galića, Pokrajinska vlada takođe će realizovati akciju "Za zeleniju Vojvodinu" i na više desetina lokacija biće zasađeno 9150 stabala, koja su donacija JP Srbija šume i JP Vojvodinašume.
  • Trt

    03.12.2019 13:36
    @neko

    Pa ako su tebi sumnjivi njegovi motivi lepo poljubi pa ostavi, neko normalan će ih uzeti i iskoristiti.
  • neko

    03.12.2019 07:49
    molim Vas
    Nije tebi do donacije i da budes dobrotvor,vec da ti neko besplatno ukloni sadnice sa parcele.
  • Безимени

    02.12.2019 09:41
    @molim Vas
    Ја сам пре 15ак год. донирао ЈКП Лисје. И показали су ми где су их посадили...
    Верујем да неће ни данас одбити.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti