Auto-škola "Gazela" jedina u Novom Sadu sa čak pet licenciranih instruktora

Novosadska auto-škola "Gazela" kroz godine rada izdvojila se od ostalih auto-škola u gradu po konstantnom prilagođavanju potrebama svojih polaznika, ali i po stručnom kadru sa decenijskim iskustvom.
Živeći u vremenu kada je samo vreme sve skuplje, a uvek nam ga manjka, lako shvatamo da vozačka dozvola nije samo još jedna kartica koja će se nalaziti u pregradi novčanika. Iako je ušteda vremena jedan od najznačajnijih faktora zbog kojih je dobro imati lično prevozno sredstvo, pogotovo u gradu kao što je Novi Sad, u kojem saobraćaj još uvek funkcioniše bez velikih gužvi i kolapsa, to ipak nije jedina prednost vozačke dozvole. 
 
Sa ovim dokumentom stičete jednu vrstu nezavisnosti - kuda, kada, kojom rutom ćete da idete i s kim ćete da se vozite, sami odlučujete. Uz to, prenos stvari je daleko lakši, u mnogo čemu ne morate da zavisite od drugih osoba iz vašeg okruženja, a na kraju krajeva, otvara vam se mogućnost i da sami putujete van zemlje ili da putujete po unutrašnjosti.
 
Prvi korak ka tome jeste polazak na teorijsku nastavu, potom praktičnu obuku i polaganje završnog ispita. Na tom putu možda bi najbolje bilo da svratite do Pasterove 14 ili Hadži Ruvimove 52 na Detelinari, gde se nalaze kancelarije auto-škole "Gazela", odnosno "Gazela NSI". Ova škola sa višedecenijskim iskustvom do sada je obučila nekoliko hiljada vozača koji su trenutno na ulicama Novog Sada. Razlog zbog kojeg su njihove prostorije za obuku uvek popunjene jeste i u tome što se svakom kandidatu posvećuju sa posebnom pažnjom, kaže predvodnik "Gazelinog" tima, diplomirani inženjer saobraćaja Zoran Janković.
 
"Mi smo jedna od retkih škola koja ima više licenciranih ispitivača, kao i jedna od prvih škola koja je imala čak pet licenciranih ispitivača, što je zaista retkost. Veoma smo posvećeni kandidatima, analiziramo tok obuke i postupak svakog polaznika. Izdvajamo se i po tome što smo se opredelili za iskusniji stručni kadar, odnosno za ljude sa decenijskim iskustvom. Zahvaljujući tome odmah možemo da lociramo ko je kakav tip kandidata i na osnovu toga dodeljujemo odgovarajućeg instruktora. Važno je da tu postoji saradnja, da svako zna svoje mesto u tom procesu, koji je veoma složena stvar, jer sa svakim kandidatom morate da radite s posebnom pažnjom", poručuje Janković za 021.rs.
 
Kako je "Gazela" postala jedna od najboljih auto-škola u Novom Sadu 
 
  
 
"Gazela" otvara mogućnost i za dodatne konsultacije za sve one kojima su potrebne, ali i takozvanu "kondicionu" vožnju, odnosno izlaze u susret onima koji imaju vozačku dozvolu, ali dugo nisu vozili, zbog čega im je potrebno podsećanje ili pak žele da vežbaju karakteristične saobraćajne situacije, poput kretnje u kružnom toku. 
 
Ova auto-škola nudi mogućnost polaganja za AM, A1, A2, A, B, C, CE i F kategoriju. Postupak dobijanja vozačke dozvole počinje tako što polaznik i škola sklapaju ugovor i počinje teorijska nastava.
 
"Teorijska nastava je obavezna i ona traje 40 časova. Organizujemo je od ponedeljka do četvrtka da bismo petak, subotu i nedelju ostavili kandidatima da se malo odmore i oporave, jer smo svesni toga da imaju mnogo obaveza. Ta obuka traje recimo tri nedelje. Ono po čemu je još naša škola specifična jeste da organizujemo nastavu u dva termina u toku dana, prepodne i uveče. Tako da ukoliko menjate smenu u školi ili na poslu, onda možete uvek da se priključite. To jeste možda napornije za nas, ali svakako našim polaznicima daje određeni komfor i zbog toga nam je drago. Moram da kažem i to da je veliki procenat prolaznosti na testu, oko 90 odsto onih koji prvi put polažu i koji zaista žele da završe uspešno teorijski deo, oni i uspevaju", dodaje Janković.
 
Nakon uspešnog savladavanja teorije vožnje, kandidati za vozačku dozvolu mogu da sednu u automobil sa instruktorima i da krenu u "krstarenje gradom". "Gazelin" vozni park je odličan, u pitanju su nova vozila, stara tek godinu ili dve, sa postojećim ABS, start-stop sistemima, pa se kandidati tokom praktične nastave upoznavaju i sa ovim segmentom vožnje.
 
Takođe, ukoliko je želja kandidata vozačka dozvola koja nije B kategorije, na raspolaganju su motori, teretno vozilo, priključno vozilo, traktor, prikolica. Kada je u pitanju praktična obuka, Janković ukazuje na to da su u auto-školi "Gazela" i "Gazela NSI" maksimalno fleksibilni i da se termini vožnje određuju u dogovoru sa kandidatima, a ukoliko je potrebno, časovi se mogu organizovati i subotom i nedeljom. 
 
 
"Položila sam test i sada sam krenula u časove vožnje. U početku mi je bilo malo frka, jer mi je odmah dat volan u ruke i bez obzira na to što znam sva pravila saobraćaja, drugačiji je bio osećaj, pogotovo zato što pre toga nikad nisam vozila automobil. Posle prvog odvozanog časa sve je bilo okej, to nije nikakva nauka. Instruktor mi je razbio tu početnu tremu, ide se lagano, bez ikakvog pritiska. Nadam se da ću i vožnju uspeti iz prve da položim", kaže jedna od budućih vozačica na gradskim ulicama.
 
Zanimljiva je i situacija da, na primer, kod polaganja za A kategoriju mnogi građani pomisle da je samo vozilo lako, ali na kraju shvate da su se prevarili. Iz tog razloga, u "Gazeli" su uvek otvoreni i da pre samog upisa u školu sa potencijalnim kandidatima odu na poligon gde oni mogu da da sednu na motor, da ga guraju, da provere da li mogu da upravljaju sa njim, da li su previsoki ili preniski i da na kraju donesu pravu odluku.
 
Ova auto-škola izlazi svojim polaznicima u susret i kada je plaćanje u pitanju, pa je tako moguće plaćanje na rate po dogovoru sa auto-školom o dinamici i visini rata, a postoji i mogućnost plaćanja za zaposlene putem administrativne zabrane. Kancelarije "Gazele" i "Gazele NSI", u Pasterovoj 14 i Hadži Ruvimovoj 52, otvorene su od ponedeljka do petka od 8:30 do 19 časova, dok subotom rade od 9 do 12 sati. 
 
  
 
Više informacija o polaganju možete da dobijete na sajtu auto-škole (klikni OVDE), putem telefona: 065 633 78 08, ili putem zvanične Fejsbuk stranice.
  • VasA

    05.03.2020 20:26
    Svako danas položi...
    @Vaso

    Hm. A šta vam je to žmigavac?
    Tako nešto ne postoji u ZOBS-u.
    Mislite na pokazivač(e) pravca? (Oni se tačno osam puta pominju u ZOBS-u).
    I kome to dajete žmigavac? I zašto bi da DAVALI?
    Ja ih ne dajem nikom, za moj auto su prilično skupi...
    Aaaaaa, verovatno mislite da UKLJUČITE ŽMIGAVAC, tačnije pokazivač pravca?
    E, moj Vaso, crni Vaso...
  • novosadjanka

    02.12.2019 15:39
    Bravo i čestitke na uspehu i zadržanom kvalitetu za vlasnika Zorana!
    Puno pozdrava od starog đaka i sada već dugogodišnjeg vozača!
  • Vaso

    02.12.2019 15:25
    Ex kandidat
    Instruktor me je naucio jednoj jako bitnoj stvari u saobracaju koje ocigledno mnogi drugi instruktori nisu bili u stanju da utuve u glavu velikoj vecini vozaca. " Ako ne das zmigavac to znaci da ides pravo ".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti