FOTO: Nekadašnje ambulante u Njegoševoj i Vase Stajića i dalje napuštene

Deset godina od kako su zatvorene i napuštene ambulante u Vase Stajića 38 i Njegoševoj 32, novosadska vlast još nije odlučila šta će biti sa ovim objektima.
FOTO: Nekadašnje ambulante u Njegoševoj i Vase Stajića i dalje napuštene
Foto: 021.rs

Kako se reporter 021.rs uverio, ambulanta u Vase Stajića 38, koja je dugo bila sedište lekarske komisije, zaključana je katancima i na ulazu visi crvena zastava, dok su u dvorištu parkirana vozila i nema nikakvih nagoveštaja da je u ovaj objekat iko skoro ulazio. 

Slična situacija je u Njegoševoj 32, gde od polovine 2011. godine nema nikoga. Da i u ovaj objekat dugo niko nije kročio govore razbijeni prozori na gornjim spratovima, kao i smeće koje viri kroz podrumske prozore.


U Gradskoj kući su na pitanje 021.rs o statusu nekadašnjih ambulanti naveli da njima ne upravlja Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove, već da su oni dati Domu zdravlja "Novi Sad" na korišćenje i da od te zdravstvene ustanove potražimo odgovore.

S druge strane, u upravi Doma zdravlja "Novi Sad" su za 021 naveli da su oba objekta u vlasništvu Grada i da ih oni samo koriste, pa da odgovore zapravo treba da pruži Grad.

"U dvorištu objekta u Vase Stajića 38 nalazi se naša arhiva, tako da se u dvorištu parkiraju zaposleni koji donose ili odnose arhivski materijal, kao i zaposleni u tehničkoj službi Doma zdravlja 'Novi Sad'. Stoga, kako nismo vlasnici, kada i šta se planira sa objektima nismo u mogućnosti da odgovorimo", naveli su u Domu zdravlja i uputili nas na Grad.

Podsetimo da su oba objekta svojevremeno iseljena zbog loših uslova za rad službi Doma zdravlja, a sada posle desetak godina neodržavanja, još je sigurnije da nisu za upotrebu.

  • Ivanka Cvitanusic

    28.01.2022 17:01
    Dokumetacija
    Poštovani kako bi ja mogla doći do dokumentacije vezano za ultrazvuk zvuk srca. Imala sam šum na srcu mladenački koji sam snimala u ovoj bolnici. Prošlo je dosta godina od toga. Sad sam u nekoj srednjoj dobi pa mi dolaze ponovo problemi.
  • profa l sektor

    03.12.2019 07:43
    Investicije
    Ove dve lokacije su idealne mesto za crackhouse. Posle ce se pojaviti investitor(da otera narkomane i ukloni ruglo) i izdgradi moderne zgrade u duhu novosadske (neo)secesije finansirane u skladu sa principima kreativnog racunovodstva.
  • mile

    03.12.2019 06:58
    Pa naravno, dace Galensu da nesto zida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.