FOTO: Novosadska Sigurna ženska kuća dobila "Kutak" za decu i mame

Novosadska Sigurna ženska kuća dobila je "Kutak" za decu i mame.
Ženska odbornička mreža Skupštine grada Novog Sada i članice Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada posetili su danas novoformirani kutak i uručile dečije igračke i opremu koje su kupile.
 
 
Rukovodilac Sigurne ženske kuće Nada Padejski istakla je da je namera bila da se napravi kutak za decu i majke u cilju razvijanja njihove interakcije i celokupnog odnosa, odnosno prostor u kom bi zaposleni sa decom sprovodili različite aktivnosti.
 
 
"Navedena namera je realizovana, i danas, uz prisustvo predstavnica Ženske odborničke mreže i Komisije za rodnu ravnopravnost Skupštine grada sa velikom radošću otvaramo 'Kutak' u Sigurnoj ženskoj kući. U kontekstu nasilja u porodici deca su bila izložena traumatskim događajima i stres koji su doživela ostavlja brojne negativne posledice po njihovo mentalno i fizičko zdravlje. Smatramo da će prostor kreativnog Kutka u kom će zaposleni u Sigurnoj ženskoj kući sprovoditi planirane stručne aktivnosti sa decom i majkama, pružati deci podršku u učenju, odnosno u kom će se podsticati i razvijati interakcija majka-dete biti značajan faktor posttraumatskog oporavka naših korisnika", zaključila je Padejski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti