Zbog nepropisnog odlaganja otpada komunalci izdali 19 kazni i 130 upozorenja

Otkako je počela primena izmenjene odluke o održavanju čistoće grada pre pet meseci, komunalna policija je kaznila 19 nesavesnih Novosađana zbog nepropisnog odlaganja otpada.
Zbog nepropisnog odlaganja otpada komunalci izdali 19 kazni i 130 upozorenja
Foto: 021.rs
Istovremeno, komunalci su građanima i vlasnicima poslovnih objekata izrekli više od 130 upozorenja da bi sprečili da se smeće ostavljaju na ulici i stvaraju deponije, pišu Novosti. 
 
Komunalni inspektori su, kako ističu u Gradskoj upravi, pokrenuli ukupno 879 upravnih postupaka, odnosno toliko je naloga dato JKP "Čistoća" da ukloni otpad koji su nesavesni građani ostavili, a nisu zatečeni na licu mesta. Komunalni inspektori zapisnikom nalažu mere da se ukloni otpad, a ukoliko se to ne ispoštuje, onda se donosi rešenje i određuje se rok u kojem se otpad mora ukloniti sa površine javne namene.
 
"Posebno karakteristični delovi grada gde su komunalni inspektori zatekli ljude u ovom prekršaju su Liman, Podbara, Detelinara, Telep, Salajka, Klisa, uže jezgro grada i Petrovaradin", nabrajaju u Gradskoj upravi.
 
U JKP "Čistoća", s druge strane ističu da svakodnevno sa 30 lokacija širom grada uklone male divlje deponije i zbog toga apeluju na građane da ne ostavljaju krupni, kabasti otpad, staru sanitarnu opremu i šut u kontejnere za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini.
  • Nemanja

    05.12.2019 13:46
    Idioti podzemni
    Idioti neopevani, postavite te f****n kontejnere za krupni otpad za stalno, barem jedan na 5000 stanovnika!!!
    Ponavljam po ko zna koji put, ovaj problem je nastao kad su zidani zabrani za obicne kontejnere zamenjeni ovim fensi podzemnim.
  • MonteDushano

    05.12.2019 08:31
    Samo čistite i grad će biti čist.
  • komšija

    05.12.2019 07:52
    Boška Vrebalova
    Treba da kaznjavate sve one koji bacaju van podzemnih kontejnera u ulici Boška Vrebalova, deponija koju tamo prave nesavesni građani je sramotna. Samo po dzepu ništa drugo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti