FOTO, VIDEO: Otvorene pristupne saobraćajnice novom drumsko-železničkom mostu, pojedine staze još nedovršene

Pristupne saobraćajnice novog drumsko-železničkog mosta, poznatijeg kao novi Žeželjev most, danas su otvorene sa sremske strane, i to 15 meseci od otvaranja za drumski saobraćaj i 20 meseci od prelaska prvog voza.
FOTO, VIDEO: Otvorene pristupne saobraćajnice novom drumsko-železničkom mostu, pojedine staze još nedovršene
Foto: 021.rs

Podvožnjak ispod pruge, kružni tok sa saobraćajnicama koje vode ka mostu i ka budućoj obilaznici oko Petrovaradina, kao i delimično završene biciklističke i pešačke staze završene su sa nekoliko meseci kašnjenja.

Gradonačelnik Miloš Vučević je kašnjenje radova obrazložio time da je bilo potrebno da se iskoordinira rad preduzeća koja su radila na saobraćajnici i izgradnji podvožnjaka ispod pruge. Ovaj podvožnjak je, podsetimo, prvo zaboravljen da bude izgrađen kada je pravljen most i urađen je tek sada, jer je u međuvremenu zabranjen železnički saobraćaj zbog gradnje nove pruge Beograd - Novi Sad.

Gradonačelnik je najavio i da će nedostajuće biciklističko-pešačke staze biti dovršene kada lokaciju napuste firme koje uklanjaju stubove nekadašnjeg privremenog drumsko-železničkog mosta. Očekuje se da će poslednji stub nekadašnjeg privremenog mosta biti uklonjen u narednih desetak dana.

S druge strane, na kružnom toku i pristupnim saobraćajnicama će još dugo stajati betonske prepreke koje sprečavaju vozače da skrenu ka drugim pravcima, jer će se tek u nekoj budućnosti graditi putevi koji će biti deo obilaznice oko Petrovaradina, a koja će sa budućim mostom ka Ratnom ostrvu biti deo puta ka Zrenjaninu, odnosno u suprotnom pravcu Fruškogorski koridor.

Otvaranju pristupnih saobraćajnica pored gradonačelnika Novog Sada prisustvovala je i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i šef delegacije Evropske unije Sem Fabrici jer je EU i platila ove radove sa oko pet miliona evra.

Ministarka je ovom prilikom ponovila da se očekuje da rekonstrukcija pruge koja traje godinu dana, bude završeni na jesen 2021. godine i da tada iz Beograda ili Novog Sada sednu u brzi voz i stignu do Novog Sada ili Beograda za 27 do 30 minuta. Ona je dodala i da se planira da rekonstrukcija pruge Novi Sad-Subotica počne u martu 2020. godine i da će ti radovi trajati dve i po godine.
  • Dejan

    21.12.2019 13:43
    Cisto pranje para! Kruzni tok u sred nicega. To see moglo resiti obicnom raskrsnicom, s obzirim na to da tu skoro da I nema saobracaja.
  • pantelija

    19.12.2019 07:31
    komentar
    ako se dobro secam stari Zezeljev most je imao tri drunske trake a ovaj im dve mada je 20 godina na slikama bilo prikazivano da ce imati 4 kolovozne trake?Ovaj mali krozni tok se gradi kao da slazu mozaik 15 meseci i opet nigde ne vodi samo masta ovih sto pravdaju ovakve radove zna zasto je tako.Dok se u Beogradu preko noci ovakav poslic zavrsi ovde su pottrebne godine.Ima li i malo stida i srama kod ljudi koji vode sve ovo u propast?
  • Anti Putin

    10.12.2019 15:36
    @Nimbus 09.12.2019 • 15:20
    Kako nam nije Rusija platila nesto, bilo sta, kad je toliko nasa vlast velica, ..."

    Zanimljivo je da rusofili obozavaju da kupuju mrske zapadne marke automobila a pogotovo vole da stede u zlim zapadnim evrima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti