Balašević posle izlaska iz bolnice: Dobra vest je da nisam umro baš "iz prve"

Novosadski kantautor Đorđe Balašević govorio je prvi put u javnosti o svom zdravstvenom stanju otkad je izašao iz bolnice, nakon što je u novembru doživeo infarkt.
U video poruci koja je objavljena na Fejsbuk profilu Đoletove ćerke Jelene Bebe Balašević, vidi se Balašević u dvorištu svoje porodične kuće na Salajci. On na početku poručuje da je dobro da nije umro "baš iz prve, a loša vest je da to nije, recimo, skok u vis, pa da imaš tri pokušaja", dodajući da se oporavlja uz pomoć svoje porodice.
 
"Bio sam četiri dana u bolnici, nisam imao operaciju na otvorenom srcu, malo sam doteran. Prvi put mi je neko nešto stavio. Kad odem kod lekara u zadnje vreme uvek mi nešto vade, izvade ti kamen iz bubrega, izvade ti žuč, a sad sam prvi put dobio stentove. Imam četiri 'stentića'. Rekli su mi da ću moći da trčim - ne verujem. Nemojte me pitati da li sam dobro, jer neću biti više nikad dobro, zato što imam sto godina, ne mogu biti dobro, ali se nadam da ću moći da nastavim tamo gde smo stali i da još neko vreme neću dobiti ulicu u Novom Sadu", rekao je Balašević.
 
On je poručio da mu je žao što je zbog zdravstvenog problema morao da otkaže koncert u Kragujevcu, koji je dugo najavljivan, poručujući da je planiran novi datum za 28. decembar, ali da najpre mora da se konsultuje sa lekarima. Balašević je pomenuo i koncerte u Osijeku i Zagrebu, čiji su datumi već najavljeni, izražavajući nadu da će moći da ih održi. Održavanje tih koncerata bila bi lepa prilika da se najavi i u koncert u Novom Sadu za Bogojavljensku noć, koji Balašević poslednjih nekoliko godina organizuje na Spensu.
 
"Taj koncert je tradicija. Malo je to za neku pravu tradiciju, mislim da će to biti četvrti po redu, ali bolje da se ja držim te tradicije, jer bilo bi dosta teško bez mene održati tu tradiciju. Kad budem ja falio, onda će to biti malo teže. Ono što je najvažnije, za neki dan, kada budem dobio, nadam se, zeleno svetlo i kada sve bude potvrđeno, ja ću se obratiti javnosti. Da se mene pita, ja bih te koncerte već sada obećao. Ali, da se mene pitalo, ja već jedno tri nedelje ne bih bio baš sasvim živ, tako da je bolje da se mene ne pita ovog puta, nego neko ko zna više o tome", dodao je jedan od najpopularnijih domaćih kantautora.
 
On se zaključio i da nije "nikakva vest kada jedan deda završi na Institutu za kardiovaskularne bolesti" i da mu je veoma drago što niko za koncerte u Osijeku i Zagrebu nije vratio kartu, nakon što se proširila vest o tome da je imao problema sa zdravljem. 
 
  • Irena

    14.12.2019 13:26
    Đole
    Dragi moj Đole,
    Ja pokušavam dugo doći na tvoj koncert i evo i ove godine nisam uspjela kupiti kartu za Zagreb. Neću na prvom koncertu biti negdke daleko, hoću vidjeti svoju legendu, hoću biti blizu, a te su karte otišle toliko brzo da nisam stigla uloviti dvije.
    Molim te Đole ne možeš na drugi svijet, a da ja bar jednom ne vidim tebe u živo. Nek ti ne pada takvo što na pamet. Pecam ja te karte, ali kao akvarist slab sam ribič. Zato molim te lijepo, polagano, trebam još koji koncert u Zagrebu da te vidim, pa makar izdaleka.
    S poštovanjem Irena Jelić
  • Mladen Kecman

    12.12.2019 18:52
    Đole, baš si nas sve zabrinuo ali slaninar je otporan stvor. Još ćeš ti dugo ploviti ovim prostorima i širiti pozitivnu emociju na radost nas, tvojih sugrađana koji te vole i cene.
  • Petrasin

    12.12.2019 12:56
    Dobro
    Dobro da nisi natrpao i tri infarkta zaredom, kroz šta si sve prošao Ti i Tvoja porodica, što od vlast što od ludaka za volanom. Moj savet iz ličnog iskustva, za godinu dana ponovo na koronografiju za svaki slučaj. Video si da to nije tako strašno, a vrlo efikasno. Đole, sreća naša pa nam Kamenica nije daleko, a tamo su nenadjebivi majstori za srce. Živećeš Ti još dugo i Večno lomiti bagrenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti