FOTO, VIDEO: Održan koncert klasične muzike za beskućnike i penzionere u Futogu

Korisnici Prihvatilišta za odrasla i starija lica i Doma za starije i penzionere u Futogu danas su uživali u besplatnom koncertu klasične muzike koji je za njih pripremio kvartet "Pneuma".
FOTO, VIDEO: Održan koncert klasične muzike za beskućnike i penzionere u Futogu
Foto: 021.rs
Prostorija u kojoj se koncert održavao bila je do poslednjeg mesta ispunjena dok su četiri studenta Akademije umetnosti svirala neke od najlepših kompozicija klasične muzike.
 
Događaju su prisustvovali i korisnici prihvatilišta koji zbog lošeg materijalnog stanja nemaju drugi dom, ali i penzioneri koji su smešteni u kompleksu Doma za starije.
 
 
Klasične note slušali su i zaposleni Gerontološkog centra koji smatraju da su ovakvi događaji značajni jer donose osmehe na lica onih kojima je to najpotrebnije. 
 
Ružica Vukić Rajić koja je organizatorka promotivnih i kulturnih aktivnosti u Gerontološkom centru Novi Sad, kaže za 021 da je ovo danas prvi put da se organizuje događaj u saradnji sa Udruženjem "Dunavska sonata".
 
"Oni su nam priredili jedan divan program u kom učestvuju studenti Akademije umetnosti i to njihovi najbolji studenti. Korisnici su oduševljeni njima, još dok su uvežbavali kompozicije govorili su kako su divni i sjajni. Njima zaista puno znače ovi programi jer im nekako obogate svakodnevicu. Posle izađu puni utisaka i priča, jer se nešto lepo desilo. Većina njih je polupokretna ili nepokretna i ne mogu da prisustvuju koncertima u gradu, tako da njima jako puno znači kad neko dođe besplatno", objašnjava Vukić Rajić i dodaje da u decembru imaju puno aktivnosti jer se bliži Nova godina i u tom periodu im se mnogi rado odazivaju na pozive, a i sami se javljaju.
 
 
Koncert je priredilo udruženje "Dunavska sonata" povodom Dana ljudskih prava, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti