Novosadski ortoped osuđen za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja

U Višem sudu u Novom Sadu u petak je posle sedmogodišnjeg sudskog postupka, presuđeno jedanaestočlanoj grupi optuženoj za primanje i davanje mita i prevare u vezi sa osiguranjem, odnosno da su 2012. godine zloupotrebljavali saobraćajne nesreće kako bi iz njih preko osiguranja naplatili nematerijalnu štetu.
Novosadski ortoped osuđen za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja
Foto: 021.rs
Kako pišu Večernje novosti, Vladimiru Šarčevu (70) iz Novog Sada, lekaru specijalisti ortopedu je zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja izrečena jedinstvena kazna od dve godine i četiri meseca, dok je njegov sugrađanin i medicinski tehničar Voja Marjanović (63), zbog podsetrekavanja na davanje mita i zloupotrebu službenog položaja osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.
 
Ortoped Ivica Lalić (56) je zbog primanja mita osuđen na godinu kućnog zatvora. Na osam meseci, koje će, takođe, "služiti" kod kuće, osuđena je advokatica Hasida Tafilović (47), zbog podstrekavanja na davanje mita i prevare.
 
Marku Mijailoviću (38), inženjeru zaštite na radu, zbog davanja mita i prevare izrečena je uslovna kazna od godinu dana sa rokom provere od tri godine.
 
Uslovno na osam meseci sa rokom provere dve godine, kažnjeni su i Milorad Balta (56), saobraćajni tehničar iz Futoga, njegova sugrađanka i stjuardesa Teodora Blagojević (33), Dragoljub Tovljanić (33), vodoinstalater iz Novog Sada, Aleksandar Damjanović (35), preduzetnik iz Rume i Nenad Jovanović (32), muzičar iz Rume.
 
Novosađani Nemanja Gvozdenović (35) lekar, i Miroslav Trivić (48), obućarski tehničar, oslobođeni su optužbe.
 
Ortopedima Šarčevu i Laliću je istovremeno zabranjeno da se bave lekarskim pozivom godinu dana od dana pravosnažnosti presude. Novosti navode da je devetoro okrivljenih obavezno da plati i novčanu kaznu u iznosu od po 50.000 dinara i to u roku od tri meseca, ili će im ona, u protivnom, biti zamenjena zatvorom.
  • Mira

    06.03.2020 20:21
    Ima li kraja mukama
    Doktor Lalic mi svaki put prica razlicite price,odlaze,maze i laze.Ugradjen spejser se vadi nakon sest meseci a on nakon godinu dana,tad krvna slika nije dobra i ponovo ugradjuje spejser,opet cekanje godinu dana i sta sad,on ne zna a ko onda zna???????
  • autsajder

    17.12.2019 12:21
    Au,koliko promašenih komentara
    Nije mi jasno što se javljaju "pacijenti" i iznose svoja iskustva. To u ovom slučaju nije bitno.
    Najverovatnije je da ortoped "unesrećene" nije ni video, niti ih lečio, niti od njih tražio mito.
    To radi"organizacija". Kad se desi saobraćajka, odmah stižu pozivi za usluge u naplati osiguranja, prosto se čovek zbuni koliko agencija ima koje bi da zastupaju u postupku naplate štete.
  • Bili Kid

    16.12.2019 22:52
    Kap u moru kriminala i korupcije u zdravstvu. Ova vlast umesto da kaznjava kriminal u zdravstvu oni ga podrzavaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika