NDNV: Što pre otkriti ko je zloupotrebio identitet i pretio novinaru Stefanu Janjiću

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva od nadležnih da hitno otkriju ko je zloupotrebio identitet i pretio novinaru sajta Fake News Tragač i članu Suda časti NDNV, Stefanu Janjiću.
NDNV: Što pre otkriti ko je zloupotrebio identitet i pretio novinaru Stefanu Janjiću
Foto: 021.rs

On je primio pretnje preko društvene mreže Fejsbuk, a ista osoba mu je napisala da zna njegovu kućnu adresu, kuda se kreće i gde radi. Istovremeno mu je poručeno da "kad padne mrak" neka Janjić "očekuje druženje".

Janjić je slučaj prijavio policiji i NDNV pomno prati rešavanje ovog slučaja. Zahtevamo od nadležnih institucija da u skladu sa zakonom hitno reaguju i da zaštite Janjića. NDNV je slučaj prijavio i preko kontakt tačke u institucijama za bezbednost novinara.

NDNV poziva i novinarsku zajednicu kao i građane da dignu glas protiv pretnji i napada na novinare koji svoj posao obavljaju u skladu sa načelima Kodeksa novinara Srbije.

NDNV podseća da bez zaštite novinara, nema demokratije. Reakcija javnosti i institucija treba da pokaže da je društvo spremno da zaštiti one koji rade u javnom interesu, saopštavaju.

  • MonteDushano

    16.12.2019 08:27
    Sve je više kidnapovanja ljudi, pa šta je ovo, zašta?
  • Y

    14.12.2019 23:19
    Demokratija
    Pitali vernici hodžu šta je to demokratija. Hodža, malo porazmislivši, odgovori: "To vam je kad se ja popnem na minaret, pa se popišam po vama. A onda vi imate pravo da se popišate po meni." Ali ovde se ne radi čak ni o takvoj "demokratiji". Nego o tome da su svi neistomišljenici režima ugroženi - radno, egzistencijalno, fizički, pa čak i životno. REVOLUCIJA!
  • Bezbednost građana

    14.12.2019 19:21
    Ugrožena
    Ne da nema demokratije, nego nema bezbednosti za sve građane, ni pravne države

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti