Novosadskim ugostiteljima odobreno duže radno vreme do 18. januara

Gradsko veće je odobrilo novosadskim ugostiteljima da tokom novogodišnjih i božićnih praznika rade duže i to sve do 18. januara.
Novosadskim ugostiteljima odobreno duže radno vreme do 18. januara
Foto: 021.rs

Prema usvojenoj odluci lokali mogu da rade radnim danima i nedeljom do ponoći, a petkom i subotom do dva časa posle ponoći.

Novosadski lokali inače, redovno rade do 23 časa radnim danom i nedeljom, a petkom i subotom do jedan čas posle ponoći.

Od promene odluke o produženom radnom vremenu su izuzeti lokali i plovila koji imaju posebnu dozvolu da rade do tri časa posle ponoći. 

Podsetimo da je odlukom o radnom vremenu lokala predviđeno da 31. decembra, 1. i 13. januara nema ograničenja u radnom vremenu.

  • VIKTOR

    16.12.2019 21:50
    BEZOBRAZLUK
    I tako Novi Sad hoće da "overi" titulu Evropskae prestonice kulture 2021? Najpre, nijedna prethodna Evropska prestonica kulture nema takvo nekulturno radno vreme. Što se NS ne ugleda na njih? Kad će gradska vlast da se oslobodi seljačkog razmišljanja da je"turizam" lokanje uz treštanje muzike i galamu do sitnih sati??? Da li je vlast NS -a u ime 400.000 građana ili šake ugostitelja koji terorišu Grad? Vlast o dalje širom otvara vrata kriminalu u kafanama (prostitucija, narkomanija, ubistva, tuče ...po statistici policije uglavnom se dešavaju u kafanama. Dokle? Uporedite i primenite radna vremena ugostitelja u Evropskim prestonicama kulture, a ne da se dičite nekulturom ulice i bahatim kafanskim " životom" do sitnih sati na uštrb mira građana.Ko više donosi novca u budžet Grada 400.000 Novosađana ili šaka kafandžija ( koji, usput, plaćaju zaposlene na crno i na razne načine izbegavaju zakon).
    BEZOBRAZLUK!!!
  • hm

    16.12.2019 20:30
    Ok 31. i 1. ali kako planiraju 13. kad se 14. radi, to nije drzavni praznik.
  • Jadno

    16.12.2019 16:50
    Ko može da lumpuje i zašto
    Znači,oni koji rade imaće još manje vremena za odmor,obesni,lovarni,"sposobni"srećna zabava.Ionako će retko ko od običnih radnika i penzionera imati mogućnost za bilo šta sem 'leba,vode i tuge.Ptedlog:praznici samo za odabrane,ostali za vas ni ne postoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti