Tamburaši za doček Nove godine u centru Sremskih Karlovaca, novac od prodaje vina ide siromašnoj deci

Tamburaški sastavi "Opus" i "Balkan ekspres" nastupiće za doček Nove godine na Trgu Branka Radičevića u Sremskim Karlovcima.
Tamburaši za doček Nove godine u centru Sremskih Karlovaca, novac od prodaje vina ide siromašnoj deci
Foto: 021.rs
Program se organizuje u saradnji s Opštinom Sremski Karlovci i velikim brojem vinarija iz Sremskih Karlovaca, koje za potrebe dočeka doniraju neophodne količine vina vrhunskog kvaliteta. 
 
Ceo novogodišnji program imaće i humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje kuvanog vina biće usmeren u humanitarne svrhe - za pomoć deci iz siromašnih porodica. Cena čaše vina nije definisana, već će svaki posetilac donirati iznos po ličnom izboru. Pomoć će biti uručena posle 1. januara, kada će biti saopšten i iznos prikuoljenih sredstava.
 
"Sremski Karlovci su razvoj turizma, razvoj vinarstva vinogradarstva, voćarstva i zdrave hrane pozicionirali kao najvažnije strateške pravce svog razvoja. Zato i doček Nove godine predstavlja važan segment u promociji naših turističkih potencijala. Prilikom definisanja programskog okvira proslave Nove godine, mi smo vodili računa o interesima naših sugrađana i turista, koji će u novogodišnjoj noći doći u naše Sremske Karlovce. Uvereni smo da spoj tamburaške muzike i vina predstavlja najbolju vezu s viševekovnom vinogradarskom i vinarskom tradicijom, s Brankom Radičevićem, Stražilovom, Crnjanskim, Fruškom gorom", direktor Turističke organizacije Sremskih Karlovaca Dejan Manojlović. 
 
Program počinje u 21 čas, a završava se u 00:40 časa posle ponoći. 
  • Bivša karlovčanka

    18.12.2019 21:07
    Paz' Boga ti!
    Što se opštinari nisu odrekli nečega i dali deci koja nemaju, a ne da ljudi od svog mukotrpnog rada sve izdvajaju! Vinari će da rade cele godine, onda će tu noć mrznuti i kuvati vino, koje će pokloniti da bi vi, opštinari, bili proglašeni dobročiniteljima! Ma važi!! Bljuc!
  • Sa Doke

    18.12.2019 18:10
    Domaći
    Sta se bunis covece , Karlovci su uvek bili u mraku osim po danu Jos se nisi naviko!
  • Miloš

    18.12.2019 17:33
    Miloš
    Prvo dasmo pravi vernici hrišćani pravoslavne veroispovesti nebi slavili 1 januar. Drugo pravoslana nova godina se slavi skromno uz molitvu u krugu porodice. A treće najveća sreća je pomoći bolesnog čoveka i prvo nahraniti onog ko nema u skladu sa svoim mogućnostima. Onda nam nikakve fondacije nebi trebale ali mismo neveran narod i zato nam se dešava to što se dešava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti