FOTO: Prvorođena beba u Novom Sadu dobila svoje drvo ispred Betanije

Lenka Dinčić, prvorođena beba ove godine u Novom Sadu, danas je dobila svoje drvo.
FOTO: Prvorođena beba u Novom Sadu dobila svoje drvo ispred Betanije
Foto: Pixabay
Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman prof. dr Zoran Pavlović, u saradnji sa nadležnima u Betaniji, zasadio je danas ispred novosadskog porodilišta drvo u Lenkino ime.
 
Sadnjom koprivića, listopadnog drveta ispred Betanije, započela je kampanja "Za novi život", koju će Pokrajinski ombudsman realizovati u osam vojvođanskih gradova. 
 
Osim Novog Sada, sadnja drveća bila je danas i u Vrbasu, Somboru, Subotici, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici, a 6. januara biće i u Zrenjaninu.
 
"Ovom kampanjom Pokrajinski zaštitnik građana daje svoj simbolički doprinos afirmaciji univerzalnog prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, njegove ukorenjenosti u nacionalnu kulturu, kao i prava na zdravu životnu sredinu", navode u instituciji Pokrajinskog ombudsmana.
 
  • Caca

    04.01.2020 08:46
    Mozemo svi
    To bi mogli da urade svi roditelji kada bi imali svest da je bolje da svom detetu daruju po koje drvo nego neke markirane krpice koje prerastu za mesec dana. Mi sada sadimo u ime nase dece, blizanaca, koji imaju 5 meseci a planiramo da sadimo svake godine.
    Ombdusmanov gest jeste simbolican i nije okrenut posumnjavanju ali mi apelujemo na to-obogatiti ekosistem i imati cistiji vazduh za nasu decu.
  • Kakav je to PR

    04.01.2020 02:07
    Pa valjda u ime sve dece i ljudi?
    Jako su im čudne poruke.
    Vrlo neprofesionalno.
  • Nada

    03.01.2020 19:01
    Divno
    Lenka dobro došla i nadam se da si pokrenula divnu akciju za zdraviji život svih nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti