Odlaže se nastavak izgradnje kanalizacije u Velikom ritu; UGZI: Nastavak radova u što kraćem roku

Izgradnja kanalizacione mreže u delu Velikog rita neće biti uskoro nastavljena jer nije uspeo tender za drugu fazu radova.
Odlaže se nastavak izgradnje kanalizacije u Velikom ritu; UGZI: Nastavak radova u što kraćem roku
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, na javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije bilo ispravnih ponuda za nastavak radova u slivu Ulice Baje Pivljanina. Naime, obe firme koje su se javile su dale više ponude od procenjenih 82 miliona dinara sa PDV-om. "Graditelj NS" je tražio 83,3 miliona, a "Bulevar company" 88,9 miliona dinara.

Očekuje se da UGZI ponovo raspiše tender, jer je gradnja kanalizacije u ovom delu Velikog rita jedan od kapitalnih projekata i u drugoj fazi je predviđena gradnja skoro pet kilometara kanalizacione mreže. Radi se o delovima ulica Baje Pivljanina, Vase Ostojića, Kralja Vukašina, Moljkovačke, Janka Helkozovića, Kralja Vukašina, Dečanske, Kolubarske, Arkadija Varađanina, Alekse Nenadovića i više ulica u Velikom ritu koje nemaju ime.

Podsetimo da je prošle godine počela izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko dva i po kilometra i to u delovima ulica Arkadija Varađanina, Alekse Nenadovića, Despota Uglješe, Stefana Dečanskog, Majke Jugovića i nekoliko ulica bez imena. Ovaj posao vredan skoro 100 miliona dinara sa PDV-om na tenderu proletos dobile su firme "Graditelj NS", "KLM inženjering", "TM", "Energy pro" i "Imperial buildings". 

UGZI: Izgradnja kanalizacije biće nastavljena "u što kraćem roku"
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije saopštavaju da će izgradnja kanalizacije u Velikom ritu biti nastavljena "u što kraćem roku".
 
Iz te uprave potvrđuju pisanje 021.rs da je postupak javne nabavke za drugu fazu izgradnje kanalizacije u Ulici Baje Pivljanina obustavljen jer su obe pristigle ponude bile neprihvatljive pošto je ponuđena vrednost bila veća od procenjene vrednosti javne nabavke, ali tvrde da to ne znači da se izgradnja kanalizacione mreže u naselju Klisa odlaže.
 
Kako navode, odluka o obustavi objavljena je 30. decembra 2019. godine, a nakon isteka roka za podnošenje zahteva za zaštitu prava, koji iznosi 10 dana od dana objavljivanja odluke, Uprava će pokrenuti pregovarački postupak sa objavljivanjem poziva za podnošenje ponuda. U ovom postupku će pozvati samo ponuđače koji su učestvovali u otvorenom postupku. 
 
"Za nekoliko dana steći će se uslovi da se pristupi pregovaračkom postupku kako bismo izabrali izvođača, zaključili ugovor i u što kraćem roku pristupili realizaciji ove investicije", navodi se u saopštenju Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, u kojem se ne precizira koliki bi taj rok mogao da bude.
  • Bogata uzeo

    09.01.2020 10:10
    Kanalizacija u Adocama
    Šta je sa kanalizacijom u Marije Bursać i pripadajućim ulicama koja je trebala biti završena sredinom prošle godine? Zašto se stalo sa radovima i da li je istina da su novci preusmjereni na gradnju Telefonske doline? I, da imamo legalizovanu kuću, još od 1997,za dušebrižnike..
  • novosađanka

    08.01.2020 15:02
    Posvađali se oko tala , pa tender propao. Uostalom kanačizacij nije prioritet ima septičjij jama, jeste da fekalije plivaju po ulicama posle kiša, " pa šta" ?
  • Mali Д

    08.01.2020 12:39
    Клиса
    Решиће се настали проблем и идемо даље.
    Канализација ће се родити у Риту а и на горњим ливадама. Наш градоначелник кад да грађанима обећање он то и испуни.
    Знају грађани Клиса!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti