Sutra sastanak o novom planu upravljanja otpadom za Novi Sad i okolinu

Svi građani, stručnjaci i drugi zainteresovani u petak, 17. januara mogu da učestvuju na sastanku o novom Nacrtu regionalnog plana upravljanja otpadom za Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalј, Srbobran, Temerin i Vrbas za period 2019-2028. godine.
Sutra sastanak o novom planu upravljanja otpadom za Novi Sad i okolinu
Foto: 021.rs
U toku su javna rasprava i uvid u ovaj nacrt plana, a u okviru toga se održava i otvoreni sastanak u Plavoj sali Skupštine grada. 
 
Biće predstavljen i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, najavljuju u Gradskoj upravi za komunalne poslove.
 
Cilj javne rasprave i svih pratećih aktivnosti je prikupljanje predloga, sugestija i mišljenja građana, udruženja, zainteresovanih pravnih lica i stručne javnosti.
 
U okviru javne rasprave, svi mogu da pošalju svoje predloge, sugestije i primedbe na mejl: senka.sekulic@uprava.novisad.rs do 18. januara.
 
Podsetimo, regionalni plan upravljanja otpadom pokazao se kao najbolje rešenje za rešavanje pitanja deponija i odlaganja otpada u Novom Sadu, a naročito u manjim opštinama. Podrazumeva uspostavljanje regionalnog centra za upravljanje otpadom, koji bi bio izgrađen na savremen način, a podrazumevao bi i savremene načine obrade otpada, u skladu sa pravilima Evropske unije.
 
Nacrt u celini, sa strateškom procenom, možete da preuzmete OVDE.
 
Otvoreni sastanak počinje u 11 časova.
  • Ivana

    17.01.2020 08:36
    Deponije ispod prozora
    Novi Sad je postao deponija u svakom smislu te reči. Ulica Branislava Borote na Novom naselju je pretvorena u deponiju, preko puta su zgrade i dečije igralište, katastrofa. Niko od nadležnih ne reaguje. Sramota za gradonačelnika! Da li je nekad prošetao gradom osim po centru a i tu je katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti