FOTO: Privremeno stali radovi u Marka Miljanova

Radovi u Ulici Marka Miljanova na Podbari privremeno su zaustavljeni dok se ne reši pitanje potpunog zatvaranja saobraćaja, saznaje 021.rs.
FOTO: Privremeno stali radovi u Marka Miljanova
Foto: 021.rs

Od prošle nedelje deo Ulice Marka Miljanova koji je bio raskopan zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže, zatrpan je i ograđen, a mašina i radnika uopšte nema. Ovo ne znači da su ranije završeni radovi, već kako je za 021.rs objašnjeno u "Vodovodu i kanalizaciji", da je u toku pronalaženje rešenja koje bi stvorilo najmanje problema u odvijanju saobraćaja.

"U dogovoru sa Upravom za građevinsko zemljište i investicije se radi na tome da se reši pitanje zatvaranja ulice Marka Miljanova za saobraćaj zbog radova koje mi izvodimo, a potom će slediti i parterno uređenje koje izvodi ova uprava. Treba sve to organizovati da ulica ne bi bila zatvorena duže nego što treba, jer sada vremenski uslovi utiču na poslove i bilo bi loše po odvijanje saobraćaja na Podbari da sada zatvorimo ulicu, a da onda bude prekid jer ne može da se radi zbog niskih temperatura, kiše i snega. Uz sve ovo, postoje i drugi radovi u ovom delu grada, pa se mora videti da ne bude zastoja", navode u ViK-u.



U ovom preduzeću dodaju i da su se do sada radovi odvijali po predviđenoj dinamici.

Dodajmo i da za sada nema informacija kada bi trebalo da se nastave radovi na kanalizaciji, a koji bi trebalo da potraju još oko dva meseca, dok UGZI ima poslove koji treba da traju osam meseci.

Podsetimo da radove na kanalizacionoj mreži sa rokom od 120 dana od novembra za "Vodovod i kanalizaciju" izvode preduzeća "Energy-Pro" iz Novog Sada i "Novkol" iz Beograda po ceni od 33,9 miliona dinara, dok je UGZI angažovao preduzeća "Put invest", "Energotehnika južna Bačka" i "Struja" iz Novog Sada sa podizvođačem "AB & CO Geosystems", kao i Invest-inženjering iz Novog Sada i "Put-proing Brezovice" iz Krupnja da za 191 milion dinara i 240 dana rekonstruišu saobraćajne površine i javno osvetljenje u Marka Miljanova. Više o radovima pročitajte OVDE.

Dodajmo i da se u drugim ulicama na Podbari gde se izvode neki radovi, kao što je u Žarka Vasiljevića (sa fotografije), vidi tek po nekoliko radnika i mašina, što govori da se izvode manji radovi na koje ne utiču niske temperature i koji nisu potpuno stali kao u Ulici Marka Miljanova.

  • Vesna

    20.01.2020 16:18
    Ja čekam da oni počnu nas da tuku, a da se mi lepo namestimo i ćutimo! Samo je to ostalo! Da li igde u svetu može da se zatvori prometna ulica na više meseci???? Da ne funkcioniše jedna strana, jedna traka??? I kakvi su to rokovi???? Dajte da mi, stanari, to obavimo sami! Brže ćemo!!! Sram vas bilo! Takva cena i po tri radnika angažovana, da se što više opere, da se što više stavi u džepove!! Ali, nećete još dugo!
  • Marko

    20.01.2020 15:58
    Nisu oni tu nista ni poceli, sem malo rovarenja i postavke ograde.

    Da napomenem da su nam uzeli 30-40 parking mesta.

    Bice ovo gora ulica nego sto je bila.

    Ali boze moj, kad se zavrsi bice to autoput i brze ce se stizati u centar.

    Ou je!
  • zabrinut

    20.01.2020 15:39
    obijanje automobila
    Pored raskopanih ulica i velikog problema sa parkiranjem u okolini Kvantsske pijace u ulicama Marka Miljanova i Beogradskog keja ucestala su obijanja automobila a da bukvalno niko ne moze vlasnike da zastiti od kradja.Milicija evidentira i na tome se zavrsi.Neverovatno je da ne mogu da pohapse obijace automobila tj. lopove i siledjije koji obijanjem naprave veliku stetu vlasnicima a vlasnici su nemocni jer lopove stiti zakon.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti