Za vrtiće iz budžeta više od pola milijarde dinara

Za investicije u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" iz gradske kase za 2020. godinu biće izdvojeno 540.607.000.
Za vrtiće iz budžeta više od pola milijarde dinara
Foto: 021.rs

Novac će se uglavnom upotrebiti za plaćanje radova koji su već počeli.

Za gradnju vrtića u Orahovoj ulici koji se zida već nekoliko meseci planirano je 139,4 miliona (radovi su vredni 267 miliona), za završetak radova na dogradnji vrtića u Kaću daje se 9,6 miliona, za rekonstrukciju objekta u Miletićevoj 50,8 miliona (radovi vredni 65,6 miliona), za rekonstrukciju vrtića u Laze Kostića 31,5 miliona (radovi vredni 41,4 miliona), dok je 265,5 miliona dinara predviđeno za izgradnju vrtića na Adicama čiji se tender za radove tek očekuje.

Takođe, iz budžeta ide još pet miliona za dodatne radove na ugradnji lifta za vešarnicu i prenamenu prostora u laboratoriju u Centralnoj kuhinji, na koju se godinama čekalo. 

Značajna suma u visini od osam miliona dinara će se dati za projekat proširenja vrtića u Kralja Aleksandra 62 u Veterniku, dok će 4,5 miliona dinara biti upotrebljeno za tehničku dokumentaciju za niz drugih objekata Predškolske ustanove.

Planirano je i da se sa 26,1 miliona dinara kupi administrativna i druga oprema za vrtiće.

  • Dragana

    20.01.2020 19:02
    A sto se ne naprave novi vrtici ili zaposli dodatna radna snaga svi hoce dete da uglave i onda 3 vaspitacice na 40 dece u jednoj grupi u jaslama pa da li je to humano i zdravo razumno za decu i osoblje. Svi cute, decu uglavili bas me briga a ostali nek se snalaze. Ajmo malo o tome nikad i nista i niti ce biti dzabe. Uzece oni preko struje, goriva, tv pretplate, uvaleti taksu za privrednu komoru srbije koja sluzi za sta? Legalni reket...pred izbore super marketing ga bedu. A ista ta beda pusi 2 pakle dnevno i onda kuka nema za ovo ono...
  • Dejan

    20.01.2020 18:19
    Cccc
    Sa tom kintom su mogli komotno srediti bivsu kasarnu na Futoskom putu, tim potezom bi sredili vise od pola problema sa vrticima, objetak bukvalno ima sve sto treba ! Eno ga stoji prazan, ne bolje ovako deliti besplano onima koji su uspeli da upisu decu i sa tim ama bas nista nisu postigli
  • pera

    20.01.2020 16:58
    A da za pocetak, pre hologramskh vaspitacica, kupite sapun da deca mogu ruke da peru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti