ANKETA: Je l' vam pun "kural" svega?

Mural "Srpska Atina" oslikan na zgradi na uglu Gimnazijske ulice i Trga republike još jednom je "nadograđen", ovog puta dodavanjem natpisa "The Good, the Bad and the Ugly" ispod Đure Jakšića, Jovana Jovanovića Zmaja i Svetozara Miletića.
ANKETA: Je l' vam pun "kural" svega?
Foto: 021.rs
Pre toga samo u proteklih mesec dana dva puta se na muralu pojavio kural - novosadski odgovor na prekrečavanje murala "Jedina istina" francuskog umetnika Gijoma Remeda. Na ovoj fasadi je pre nego što se pojavio mural "Srpska Atina", već tri puta bio oslikan grafit u obliku penisa, koji su građani prozvali jednostavno - kural.
 
I dok deo građana kaže da je kural tipičan novosadski odgovor na nečije bahato prekrečavanje umetnosti, drugi poručuju da je to čist vandalizam, pa čak i vređanje tradicije, jer je počeo da se pojavljuje na muralu na kojem su prikazane znamenite ličnosti iz srpske istorije.
 
U anketi možete da glasate o tome šta mislite o kuralu:
 
 
 
Podsetimo da do danas nisu identifikovane, niti pronađene osobe koje su uz pomoć mehanizacije, 2017. godine prekrečile mural "Jedina istina", koji je u centru grada stajao godinama. Od tada se na ovoj fasadi periodično pojavljuje kural, a prošle jeseni je oslikan mural "Srpska Atina", bez potpune saglasnosti gradske komisije, koja je osporila umetničku vrednost i lokaciju murala.
  • Observer

    23.01.2020 07:23
    @xyz
    “.....Al' su se zdali botovi.. i da lupaju +/-, i da glasaju u anketi :)...”

    Tačno, ali obratite pažnju, na koji način bot mašina funkcioniše.
    Onog svog nepismenog, nisu nagradili obiljem +/-, jer ih očigledno bruka.

    P.S. Biće, da će jadnik, nakon partijskog, ostati “bez salame”, tj. dobiti samo prazan sendvič!
    ;)
  • xyz

    22.01.2020 17:57
    iš botovi!
    Al' su se zdali botovi.. i da lupaju +/-, i da glasaju u anketi :)...
  • Vlada

    22.01.2020 13:30
    @antifašista

    Ja sam više pristalica da vas butedobraše vratimo u neki fini obor, da imaju deca da gledaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti