FOTO: Fasada palate Tomin na Trgu Marije Trandafil u lošem stanju, otpadaju delovi fasade

Fasada palate Tomin na Trgu Marije Trandafil u lošem je stanju, s obzirom na to da se njeni delovi obrušavaju.
FOTO: Fasada palate Tomin na Trgu Marije Trandafil u lošem stanju, otpadaju delovi fasade
Foto: 021.rs
Delovi otpali sa fasade sklonjeni su uz zgradu, a Gradska uprava za inspekcijske poslove postavila je traku kako bi građani zaobilazili ovaj deo zgrade. Međutim, prolaznici se ne obaziru mnogo na upozorenje.
 
Ovo nije prvi put da se deo fasade našao na trotoaru Trga Marije Trandafil, s obzirom na to da se na objektu može videti da fasada nedostaje i na drugim delovima zgrade, te da su otpadali i njeni ukrasni elementi. 
 
 
Lepa zgrada izgrađena je početkom 20. veka, odnosno 1909. godine, po projektu arhitekte Lipota Baumhorna, koji je poznat po tome što je u Novom Sadu izgradio još i zgradu novosadske Sinagoge, te Menratovu palatu. 
 
Inače, fasada je urađena kombinacijom ružičastog kamena u soklu, crvene fasadne opeke i malterisanih partija, a sama zgrada poseduje elemente mađarske varijante secesije.
 
  
  • Novisadka

    22.01.2020 00:20
    To su uradili
    i sa trscarama u Kraljevica Marka - godinama ih drzali "pod zastitom" a da ih nisu ODRZAVALI...sto su propadale trscare, nego su vlasnici, ziveli kao bednici, a sve za kulturno-istorijsku dobrobit Novog Sada! Srecom, pa je naisao investitor stambenih zgrada, otkupio trscare i spasao vlasnike bede...jer Novom Sadu vec desetinama godina ne treba ni kulturno istorisjko nasledje ni ljudi...SAMO ovce!
  • Nezavisni Vojvodjan

    21.01.2020 18:51
    posmrdjavanje
    Gedzovanima bode oci sve sto im ne lici na rodni kraj, a jos podseca Vojvodjanje da su nekada bili deo zapadne civilizacije.
  • Stole

    21.01.2020 18:27
    Stole
    Inace da dodam da jevrejska ulica sve do elektro tehnicke skole predvidjaju dase odobri gradnja novih stambeno poslovnih objekta. Kao sto sam rekao za ns na vodi pre nekoliko meseci tako da vas neiznenadi takva odluka u avgustu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti