FOTO: Udruženje studenata Republike Srpske dobilo kancelariju na Spensu

Kancelarija Udruženja studenata Republike Srpske otvorena je danas, 22. januara na Spensu.
"Novi Sad kao veliki univerzitetski centar, kao grad koji ima više od 50.000 studenata iz raznih gradova i država, teži da svoja vrata uvek drži otvorena, da bude atraktivan i time privlači nove ljude, snagu i energiju u grad. Oko 7.000 studenata na Univerzitetu Novi Sad su mladi ljudi iz Republike Srpske, a od njenog nastanka do danas u pitanju je više desetina hiljada akademskih građana koji su sticali svoje obrazovanje u Novom Sadu. Kao Grad smo podržali inicijativu studenata iz Republike Srpske da u Novom Sadu dobiju kancelariju na Spensu, da imaju svoj prostor gde će moći da se okupljaju, dobijaju informacije i ispolje dodatni angažman pored redovnih studijskih obaveza", rekao je na otvaranju kancelarije gradonačelnik Miloš Vučević.
 
 
On je dodao da su Srbija i Republika Srpska u kulturnom i identitetskom smislu jedna kuća sa dvoje vrata. 
 
"Nema bolje spone i kontakta među državama od mladih, posebno u odnosima Srbije i Republike Srpske. Sa obe strane Drine mladi studiraju da bi sutra bili spremni da vode kompanije, opštine, države, da budu uspešni ljudi. Želimo im da ostanu u svojim gradovima i državama, da nam se ne raseljavaju širom sveta, već da pomognu svojim znanjem države iz kojih su ponikli, jer samo oni, novom energijom i snagom, garantuju dalji razvoj i napredak svojih sredina", rekao je Vučević.
 
 
Studenti su Vučeviću ovom prilikom uručili zahvalnicu.
 
 
Udruženje studenata Republike Srpske u Srbiji osnovano je 16. aprila 2019. godine, od strane studenata, na čelu sa inicijatorima Milanom i Dejanom Pudarom. Razlog osnivanja je organizovanje studenata koji dolaze iz Republike Srpske, kao i razvijanje odnosa sa ostalim organizacijama u zemlji. Udruženje trenutno broji više od 2.000 članova, a cilj mu je podizanje nacionalne svesti i očuvanje identiteta, organizovanja humanitarnih, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija radi boljeg međusobnog povezivanja i povezivanja sa studentima iz Srbije, kao i pomoći socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.
  • Mile

    25.01.2020 09:29
    Ovo je stvarno iritantno. Zar je moguce da njih nekoliko hilada ne moze da zakupi prostor? Par desetina dinara mesecno. Zasto mora sve dzabe? Odnosno ne dzabe nego da njihove cehove placa neko drugi. Ovo je prilicno bedno. Nismo braca, ocigledno.
  • lepi Mile

    24.01.2020 00:08
    @kamen @mare
    Prvo niko nikome ne polaže račune o ličnim uspesima nego o matematici.
    Ne može stanovništvo da se bori protiv pljačke i kriminla akad nema institucija.

    Vojvodina je istorijsko-kulturna-višenacionalna regija, evropski priznata i koliko god je mnogi mrzeli i sramota ih da kažu da su Vojvođani, ne znam kako Radoša Bajiča nije sramota da prisvaja Vojvodinu u "Selo gori" kad je Dunavska banovina išla od Lapova do Osijeka... I kako Šumadince nije sramota da istuču poreklo ili Montenegrine, Hercegovce, Makedonce, Hrvate itd.
    Kad ste tako široke ruke što ne vratite nekim gestom ili benefitom za Vojvođane?
    Kome ste se zahvalili? Naprednoj štali koja će i vas da izmanipuliše kao i sve...

    Niko vas ne tera nigde, ovde su svi dobrodošli ako su normalni i velikog srca!
  • Kamen

    23.01.2020 21:27
    Za vas sve sto ste zapjenili o skolovanju Srba iz Republike Srpske u Srbiji isti zakon vazi i obrnuto za gradjane Srbije u Republici Srpskoj. Tako da vaze jednaka prava. Dalje za sve vas koji mislite da smo vam mi Srbi van Srbije krivi za vas neuspjeh u zivotu samo cu vam reci budite vrijedniji, ucite vise, radite vise na sebi pa ce vam bito bolje u zivotu. Nismo vam mi krivi sto ste nesposobni. Dalje kome biste iznajmljivali stanove od cega dosta vas zivi, od cega bi zivili fakulteti, prodavnice, kafane itd. I na kraju onog trenutka kad Nikolu Teslu budete smatrali Hrvatom onda smatrajte i nas Bosancima. Do tad radite malo na sebi pojede vas zavist...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti